25 de noviembre de 2020 25/11/20

Les regidories de Foment i de Joventut organitzen una xerrada sobre el programa “Erasmus +”

  • El regidor responsable, Josep Llácer, destaca l’ampliació d’aquest programa a nous àmbits educatius

Les regidories de Foment i de Joventut que dirigeix el regidor de Compromís Josep Llàcer han organitzat per al pròxim dijous, dia 4 de setembre, a les 18 hores una xerrada sobre el programa “Eresmus +”. L’acte tindrà lloc en el Saló de Plens de l’Ajuntament i es gratuït prèvia inscripció.

Assistirà com a ponent Susanna Morant Peacok, tècnic de Joventut i de Servei Europa Jove - Joventut Eurodesk de l’Ajuntament de Silla.

El nou programa “Erasmus +” aglutina els set programes europeus d’educació, voluntariat, formació i joventut ja existents i afegeix ajudes a l’esport. “Erasmus+” s’ha ampliat i ofereix oportunitats a cinc àmbits educatius: Ensenyament preescolar, primària i secundària; formació professional; ensenyament superior: educació d’adults i integració Europea.

Josep Llácer ha indicat que el programa “finançarà associacions transnacionals entre institucions i organitzacions educatives, de formació i juvenils, amb l’objectiu de fomentar la cooperació i formar un nexe entre el món de l’educació i el del treball”.

El regidor ha comentat que també, al mateix temps, “es pretén millorar i desenvolupar les competències, habilitats i coneixements dels joves europeus i sobre tot en relació a la Unió Europea”.

Així, “Erasmus +” ofereix tres accions principals (en l’àmbit de pràctiques, estudis i voluntariat): una referent a la mobilitat per a la gent jove i els seus formadors, una segona de cooperació per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques entre les organitzacions i una darrrera de suport de les polítiques de reforma i emprenedoria, potenciant el diàleg entre joves i representants politics.

Subir