elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La regidoria de Turisme dona a conéixer el projecte de revitalització de la Torre de Guaita

La regidoria de Turisme dona a conéixer el projecte de revitalització de la Torre de Guaita
  MÁS FOTOS
  La regidoria de Turisme dona a conéixer el projecte de revitalització de la Torre de Guaita - (foto 2)

  El regidor Josep Llácer, de Compromís, ha confirmat que l'Ajuntament de Tavernes a través de la regidoria de Turisme vol divulgar aquest monument B.I.C, i potenciar-lo com a centre d'activitats turístiques sostenibles que faciliten una visió global de la xarxa de "torres vigies" del litoral valencià.

  Llácer ha confirmat la presentació del projecte a la Generalitat i la sol·licitud d'una ajuda per a "un projecte que vol revitalitzar la Torre de Guaita, dinamitzar el seu entorn i convertir-la en un producte turístic atractiu, que puga ser usat pels valencians i visitants com a lloc d'activitats en contacte amb el mitjà natural costaner, cultural i espai on poder gaudir d'activitats tradicionals i populars".

  Segons el regidor, l'Ajuntament de Tavernes pretén és condicionar la Torre de Guaita per a la pràctica d'activitats turístiques sostenibles en termes socials, econòmics i mediambientals. "Es tracta de posar en valor la torre i el seu entorn natural, i engegar una gestió cultural i mediambiental que done una visió global de la xarxa de les Torres Vigia costaneres".

  La regidoria de Turisme compta amb la creació d'un producte turístic denominat “Torre la Vall” dins d'una imatge de marca global de la Platja de Tavernes i que servirà com a eina general de comercialització d'aquest producte turístic.

  Josep Llacer ha explicat que el projecte presentat a la Generalitat comprèn la informació i interpretació dels aspectes històrics i culturals de la torre, al mateix temps que l'habilitació d'itineraris per a discapacitats i una senyalització i informació adaptada als invidents. També ha destacat el valor paisatgístic com un dels principals atractius de l'espai on se situa la torre, en la zona plana litoral molt pròxima al mar.

  El producte turístic bàsic a Tavernes és el sol i la platja, però el regidor ja avisa que "treballem per diversificar l'oferta, potser amb productes menys rendibles econòmicament, però que faciliten el coneixement i gaudi del nostre ric patrimoni cultural i natural, cas de Bolomor o la Torre de Guaita".

  Josep Llácer ha confirmat que el pressupost inicial per a la restauració i posada en valor d'aquesta monument BIC són 50.000 euros, i entre els treballs que inclou, a més de la restauració del monument, estan la senyalització i el mobiliari de l'àrea de la torre, la pavimentació dels voltants i els vials que porten fins a la mateixa.

  Subir