8 de agosto de 2020 8/8/20

Membres de la plataforma animalista es van reunir en la vesprada d'ahir amb Encar Mifsud, regidora de Cultura i Festes

Membres de la plataforma animalista es van reunir en la vesprada d'ahir amb Encar Mifsud, regidora de Cultura i Festes - (foto 1)

  La Plataforma Carles Pinazo (PCP), agrupació que reuneix a una vintena d'associacions valencianes de defensa animal, va sol·licitar el passat mes d'agost una reunió amb Jordi Juan, alcalde de Tavernes de la Valldigna per Compromís, després de conèixer el programa de festes i observar que un any més els actes amb animals eren protagonistes de la setmana gran vallera.

  Ahir, després de la fi de la setmana de festes, va tindre lloc aquesta reunió en la casa consistorial, encara que qui va rebre als membres de la PCP va ser la regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud. Els representants de la plataforma pels drets animals van exposar a la regidora la seua preocupació per la celebració en la població de bous al carrer, tir i arrossegament i caça del porc senglar, actes que, segons la Carles Pinazo, només comporten sofriment animal i la normalització de la violència cap als animals a costa dels diners públics.

  Durant la reunió es va fer lliurament a la regidora de Festes d'un extens informe veterinari que documenta els diferents graus de sofriment que pateixen els animals abans, durant i després dels bous al carrer, tals com por, estrès, trencament de banyes o extremitats per colps, etc. També es van aportar fotografies, preses durant els festejos amb bous en Tavernes en els últims tres anys, que demostren que s'incompleixen diverses normatives de seguretat i benestar animal, posant en risc la integritat dels bous i la dels veïns de la població: tancaments deficients en les barreres, menors dins de la plaça, bous punxats amb pals elèctrics o colpejats amb vares, presència d'alcohol. Segons Rosa Tormos, portaveu de la Plataforma Carles Pinazo, “cada nova celebració dels bous al carrer demostra que és totalment impossible controlar l'entrada de menors o persones begudes dins de la plaça, així com assegurar que el bou no és colpejat pels participants”.

  Els animalistes van voler recordar també als responsables del consistori que la celebració d'actes amb animals a Tavernes entra en clara contradicció amb els programes polítics amb els que Compromís s'ha presentat en els últims anys a les eleccions autonòmiques, generals i europees. De fet, Jordi Juan, alcalde i diputat de les Corts, ha sigut triat per a representar a tots els valencians amb un programa que defensava legislar contra els espectacles taurins.

  “Haver d'anar a demanar-li a una formació suposadament progressista que invertisca els diners del maltractament animal en qüestions socials, ens fa pensar que en el tema de la defensa dels animals no hi ha tanta diferència entre l'esquerra i la dreta”, va sentenciar Tormos. Abans de finalitzar la reunió els representants de la plataforma animalista van advertir a Mifsud que la seua labor era seguir pressionant per a acabar amb el maltractament animal i per a això estudiarien fins i tot recórrer a la via legal.

  Subir