elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Les malifetes del PP impedeixen finançar el col·lector a interès zero

  El PP ha perjudicat, de nou, greument els interessos de Tavernes. Manolo Vidal va perdonar a l’empresa concessionària de l’aigua, Hidraqua, finançar les obres del col·lector a interès zero. Açò va ocórrer l’any 2009, quan l’exalcalde i portaveu actual del PP, Manolo Vidal, va eximir a la concessionària de l'obligació de finançar els 2'7 milions d'euros de cost del col·lector a canvi de l'avançament del valor cànon de l'aigua potable fins el 2026.

  El PP de Tavernes proposava i aprovava en el ple d'octubre del 2009 perdonar a la concessionària de l’aigua potable de l'obligació que tenia de finançar a interès zero els 2'7 milions en què es valorava en aquell moment l'execució del col·lector de la platja. Compromís i la resta de partits votaren en contra de la proposta.

  En eixe ple, la concessionària va quedar exempta de l’obligació que tenia de finançar el col·lector a interès zero a canvi de l'avançament al govern municipal del PP dels 2 milions corresponent al valor del cànon de l'aigua fins l'any 2026.

  L’avançament del cànon de l’aigua va ser un tema molt polèmic ja que el govern del PP no gastava eixe avançament per a fer inversions a Tavernes, com per exemple l’obra del col·lector, sinó per a tapar part dels 4 milions d’euros de dèficit que el PP havia produït en l’any 2008.

  Jordi Juan, alcalde de Tavernes de la Valldigna, ha remarcat que "eixa actuació unilateral del PP ha causat un greu perjudici al poble de Tavernes. Per un costat, va sostraure a les futures corporacions municipals el dret percebre els ingressos corresponents al cànon. Però per altre costat, lluny de destinar estos diners a obres del cicle integral de l'aigua, el que feia el PP era impedir el finançament del col·lector a interès zero”.

  Va ser precisament el mateix Manolo Vidal qui, en una carta dirigida a l’empresa concessionària sol·licitava l’avançament del cànon de l’aigua a canvi de perdonar l’obligació de finançar el col·lector.

  El Pla Director del 2006 contemplava com a obra important i urgent la construcció del col·lector de la platja. L'adjudicació del servei d’aigua potable es va fer de manera que la concessionària assumia l’obligació de finançar a interès zero algunes obres relacionades amb el cicle de l’aigua, entre les quals estava el col·lector.

  En estos moments, amb la malifeta que el PP va fer en octubre de 2009, si l'Ajuntament ha d'acudir a un préstec bancari per finançar l'obra, ho farà pagant uns interessos al banc. Això vol dir que, si l’ajuntament demana un préstec a un 1% d'interès, tenint en compte el cost de l’obra del col·lector, l’Ajuntament pagarà anualment vora 30.000 euros en interessos durant els anys que es tarde en tornar el préstec.

  Subir