elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'Ajuntament de Tavernes ha adjudicat la redacció del projecte que donarà solució als problemes d'inundabilitat

  L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha indicat que l'adjudicació arriba després de vora dos anys d'estudis sobre el tipus d'obra a executar i els estudis a contemplar en el projecte perquè siga acceptat i aprovat per la Confederació. "És un projecte complex. Compren la defensa del casc urbà de Tavernes des de l'assut fins més enllà del casc urbà i no té res a vore amb alçar un mur de protecció al llarg d'uns metres, com s'ha volgut fer creure, sinó que és un macroprojecte amb molts problemes a resoldre".

  La redacció del projecte respon al consens assolit entre l'alcaldia i la Confederació del Xúquer després que una sentència del Tribunal Suprem declarés com il·legals algunes de les edificacions del sector Vergeret. Jordi Juan ha recordat que el compromís amb la Confederació donava la solució al problema i la tranquil·litat als veïns respecte a la situació dels seus habitatges.

  La redacció del projecte comprén estudis com l'alçament topogràfic-planimètric i altímetre del riu Vaca i de l'entorn urbà i rural en una superfície aproximada de 60.000 metres; l'estudi de l'afecció del riu al casc urbà i el projecte d'execució de les mesures correctores de la inundabilitat de la zona sud del casc urbà.

  També, com és preceptiu en un projecte d'eixes característiques, inclou els estudis de l'impacte ambiental, l'estudi d'integració paisatgística i un conjunt de documents necessaris per sol·licitar l'autorització prèvia a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

  El mes d'octubre del 2014, després d'un llarg temps d'anàlisi tècnica de tota la problemàtica i solucions, l'alcaldia ordenava l'inici de l'expedient. El passat mes de febrer, una vegada aprovats els plecs tècnics, administratius i els informes jurídics i d'Intervenció, s'iniciava l'expedient d'adjudicació, que ha finalitzat fa uns dies.

  Subir