28 de mayo de 2020 28/5/20

L’Ajuntament durà a cap el projecte de revitalització de la Torre de Guaita

L’Ajuntament durà a cap el projecte de revitalització de la Torre de Guaita - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  L’Ajuntament durà a cap el projecte de revitalització de la Torre de Guaita - (foto 2)

  El regidor de Turisme Josep Llácer, de Compromís, ha confirmat la concessió de la Generalitat Valenciana d’una subvenció de 25.000 euros per executar un projecte que pretén la divulgació de la Torre de Guaita, monument B.I.C., i potenciar-la com a centre d'activitats turístiques sostenibles que, alhora, faciliten una visió global de la xarxa de "torres vigies" del litoral valencià.

  Josep Llácer ha confirmat que el pressupost inicial per a la restauració i posada en valor de la torre és de 50.000 euros, dels quals la meitat corresponen a la subvenció de la Generalitat i els altres 25.000 seran a càrrec de fons propis de l’Ajuntament de Tavernes.

  El regidor responsable de Turisme ha explicat que el projecte presentat el passat mes de febrer a la Generalitat contempla “revitalitzar la Torre de Guaita, dinamitzar el seu entorn i convertir-la en un producte turístic atractiu, que puga ser usat pels valencians i visitants com a lloc d'activitats en contacte amb el mitjà natural costaner, cultural i espai on poder gaudir d'activitats tradicionals i populars".

  Els treballs contemplen la restauració del monument, la senyalització i el mobiliari a instal•lar a l'àrea de la torre, la pavimentació dels voltants i els vials que porten fins a la mateixa. L'Ajuntament de Tavernes pretén condicionar la Torre de Guaita per a la pràctica d'activitats turístiques sostenibles en termes socials, econòmics i mediambientals. "Es tracta de posar en valor la torre i el seu entorn natural, i engegar una gestió cultural i mediambiental que done una visió global de la xarxa de les Torres Vigia costaneres".

  Josep Llacer ha confirmat que un dels aspectes més cuidats en el projecte és la informació i interpretació dels aspectes històrics i culturals de la torre, i junt als itineraris d’ús comú, l'habilitació d'itineraris per a discapacitats i una senyalització i informació adaptada als invidents.

  El producte turístic bàsic a Tavernes és el sol i la platja, però el regidor recorda que "treballem per diversificar l'oferta, potser amb productes menys rendibles econòmicament, però que faciliten el coneixement i gaudi del nostre ric patrimoni cultural i natural, cas de Bolomor o la Torre de Guaita".

  Subir