3 de diciembre de 2020 3/12/20

Climent destaca 'la aposta per recuperar els pactes territorials per l'ocupació'

Climent destaca 'la aposta per recuperar els pactes territorials per l'ocupació' - (foto 1)

  El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha visitat este matí diverses empreses de Tavernes de la Valldigna i ha mantingut una trobada amb els empresaris i alcaldes de la comarca de la Safor per a conèixer la realitat soci econòmica de la zona. En la seua visita el conseller ha estat acompanyat per l'alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan.

  Climent ha avançat en la seua visita que el seu departament va a "dividir el territori valencià en 25 zones per a escoltar als agents socials de cada zona i recuperar els pactes territorials per l'ocupació". En aquest sentit, ha assenyalat "la importància de treballar de la mà dels ajuntaments i entitats locals i d´implicar al conjunt de la societat, associacions, comerciants, autònoms, dones, joves... per a reconstruir i vertebrar el nostre territori, un territori on les persones han de estar en l'epicentre de l'acció del govern".

  Durant la trobada mantinguda amb els empresaris i alcaldes de La Safor, al que han assistit a més de 50 persones, el conseller s'ha referit a la difícil situació econòmica de la Generalitat "que és molt complicada pel deute que hem heretat", encara que ha matisat que " a pesar que el nostre pressupost és el que és i no el que ens agradaria, no anem a romandre quiets i ja estem treballant per a millorar el model productiu, per a promoure una economia productiva i no especulativa".

  Climent ha recalcat que el valor que ha de regir el nou model econòmic és la sostenibilitat, fer compatible els beneficis econòmics, amb la responsabilitat social i mediambiental des de la nova conselleria anem a donar tot el nostre suport i recolzament a les empreses que vagen en aquesta direcció".
  Per al conseller la diversitat del teixit industrial present en aquesta localitat " representa el camí pel qual hem anar en el conjunt de la Comunitat Valenciana, apostant per la diversificació per a enriquir el nostre sistema productiu".

  En aquesta línia, ha ressaltat la voluntat de la Conselleria de "estar a costat de les empreses i comerços de Tavernes per a tot allò que puguen necessitar, per la qual cosa obrim les portes perquè s'establisca una relació cordial i directa que contribuïsca a millorar l'economia productiva i amb açò la situació del conjunt de la ciutadania d'aquesta localitat i comarca".

  Respecte a la possibilitat d'ampliar la superfície de sòl industrial en el municipi, ha remarcat que "és l'Ajuntament el que ha de dissenyar el futur Pla General en el qual s'incloga més superfície per a la instal·lació de noves empreses i, amb açò, més creació d'ocupació estable. Des de la Conselleria ens comprometem a posar a la seua disposició les línies d'ajuda amb les quals expliquem i a actuar com a interlocutors amb altres Conselleries", ha assegurat.
  Principals línies d'actuació

  El conseller ha aprofitar la seua visita per a explicar les prinicpals línees d'actuació de la nova conselleria d´Economia Sostenible i en aquest sentit s'ha referit a la necessitat d'actuar en l'àmbit energètic, ja que la factura energètica suposa actualment el 10,6% del PIB del nostre territori i per tant és necessari canviar el model actual i aconseguir un nou model en el qual l'autoconsum, les energies renovables i l'eficiència energètica assumisquen un paper protagonista.

  Per a açò, el conseller ha explicat que la conselleria elaborarà un Pla energètic Valencià, que marcarà la reorientació de la política energètica de la Generalitat. Referent a açò, ha posat de manifest les oportunitats de negoci, riquesa i generació d'ocupació que representen les energies renovables. Així mateix, ha criticat la llei d'autoconsum i ha recordat que la conselleria està treballant junt al sector energètic en l'adopció de mesures per a impulsar, dins de les nostres competències, l'autoconsum en les seues diferents modalitats

  Climent ha subratllat que la nova conselleria té com a objectiu primordial "ajudar a la nostra realitat, i la nostra realitat està formada en un 95% per empreses que són micropimes i que, en el 88% dels casos, compten amb menys de 10 treballadors. I en aquesta realitat es va centrar el nostre pla de reindustrialització, en ajudes a les xicotetes i mitjanes empreses".

  "Anem a utilitzar tots els recursos que disposem, els nostres 2.000 treballadors i els nostres directors generals perquè les institucions estan per a servir a la societat valenciana" ha afegit.

  El conseller també s'ha referit a la importància de les exportacions per a l'economia valenciana "perquè són les exportacions el que ens està salvant i hem de facilitar la internacionalització de les nostres empreses i per açò anem a posar una finestra única per a facilitar als empresaris la tramitació i la burocràcia.

  Climent ha traslladat així mateix als empresaris de la Safor l'aposta del seu departament pel comerç de proximitat "perquè creiem en els poble vius". Per a Climent, "la indústria i el sector primari, són dos sectors que ens donen estabilitat com a territori. Volem que la suma de tots dos arribe a representar com a mínim el 25-30% del nostre PIB perquè el nostre mercat laboral no siga tan oscilant".

  El conseller ha visitat hui a Tavernes de la Valldigna les empreses 'La Llar del Fil', dedicada a la fabricació d'indumentària tradicional tèxtil; 'Tecniverd' que centra la seua activitat en serveis per a instal.lacions esportives; 'Don Hierro', una pime familiar del mobiliari per a la llar, 'Asfaltos Chova' que es dedica a la fabricació de sistemes d'impermeabilització, aïllament tèrmic i acústic per a la construcció i 'Alpesa' que fabrica tubs, anelles i cantoneres de cartró.

   

  Subir