26 de febrero de 2020 26/2/20

Sueca tornarà a celebrar el Carnestoltes

Sueca tornarà a celebrar el Carnestoltes - (foto 1)

  El Consell de la Joventut, en col·laboració amb la Regidoria de Joventut i la Regidoria de Festes de l'Ajuntament de Sueca, han preparat una jornada lúdica i festiva per al proper dissabte, 20 de febrer, amb l'objectiu de recuperar una festa que no se celebra des de fa temps a la nostra ciutat, a excepció de les celebracions que es programen des dels centres escolars.

  La jornada, emmarcada en el programa d'Oci al Casal Jove, començarà a les 18:30 hores al Casal Jove de Sueca amb una classe dirigida de zumba en què els participants hauran d'acudir disfressats, després hi haurà també un concurs per reconéixer i distingir les millors disfresses infantils. La jornada continuarà a la nit, a partir de les 23:00 hores, amb un ball de disfresses i discomòbil a càrrec de l'empresa suecana SoundFestivals, a la Plaça del Casal Jove. En esta festa es premiarà també a la millor disfressa individual i col·lectiva.

  El regidor de Joventut, Xavier Masó i el regidor de Festes, Pau Roselló, expliquen que l'objectiu d'esta iniciativa no és altre que recuperar una celebració que ha estat molt arrelada a la nostra ciutat, a la tradició i a la cultura popular del nostre poble. Segons alguns documents que es guarden a l'arxiu municipal, al llarg de tot el segle XIX i fins la Guerra Civil, Sueca celebrava el Carnestoltes amb els balls de màscares, que se celebraven als casinos i amb el cant de les murgues als carrers.

  Precisament, este febrer, el document del mes de l'Arxiu Municipal de Sueca és una estampa de 1903 en record de la comunió general de la vigília de l'última nit de Carnestoltes. Es tracta d'una donació que s'acaba d'incorporar al fons i que constitueix un exemple més de com se celebraven el carnestoltes a la nostra ciutat i una mostra també de com, fins i tot, esta festa tenia també en eixos moments una vessant marcadament religiosa. Podeu consultar-lo en el següent enllaç: http://arxiu.sueca.es/page/febrer-2016-estampa-1903-record-comunio-general-vigilia-lultima-nit-carnestoltes

   

  Subir