elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Sueca participa en una jornada sobre la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat

Sueca participa en una jornada sobre la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat

  El passat dimecres, 25 de novembre, prèvia convocatòria de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, l'enginyer de l'Ajuntament de Sueca, Jaume Aznar, acompanyat per l'Intendent Principal Cap de la Policia Local i un agent del cos de la Policia Local de Sueca, es van personar a la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre de València per participar en la jornada sobre la Xarxa COMDES LA Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat de la Comunitat Valenciana.

  La Xarxa COMDES és un projecte que està implantant-se gradualment en tota la Comunitat Valenciana. El projecte es basa en la integració de diferents cossos i serveis d'emergència (Policia Local, Bombers, brigades forestals, etc.) en una xarxa digital que permet una millor i més ràpida comunicació entre tots els cossos implicats que poden actuar en una emergència, facilitant la comunicació entre tots ells i substituint així l'actual sistema analògic i individual.

  Actualment, per part de la Generalitat, està ampliant-se la xarxa que entre d'altres punts afecta el municipi de Sueca, on s'instal·larà una de les antenes noves per millorar la comunicació en el nostre municipi i voltants.

  El regidor de Seguretat Ciutadana, Salvador Giménez, ha explicat que la Policia Local de Sueca estudiarà la seua adhesió a la Xarxa en quan es dispose dels recursos necessaris; no obstant això ha assenyalat que Sueca ja ha celebrat una reunió amb els tècnics de la Xarxa COMDES en la que es va arribar a un principi d'acord de col·laboració perquè la Generalitat puga realitzar les actuacions necessàries en els treballs d'instal·lació d'esta antena al nostre municipi.

  Segons les dades de la Generalitat, la Xarxa COMDES té actualment cobertura integral al territori amb 120 estacions base en funcionament i té capacitat per a permetre, entre d'altres coses, més de 800 comunicacions de veu i dades simultànies.

  Subir