19 de febrero de 2020 19/2/20

Sueca homenatjarà a Serrano en el 75 aniversari de la seua mort

    Una de les mocions que s'han portat a debat este dijous, en la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de Sueca, ha estat la creació d'un Museu dedicat al Mestre Serrano. La moció va estar a proposta del Grup Municipal Popular que sol·licitava en el document que l'Ajuntament engegara en l'actual legislatura el projecte citat. El regidor de Cultura, Vicent Baldoví, en la defensa del sentit del vot de l'equip de govern, va explicar que la intenció era honorar merescudament al Mestre Serrano i celebrar, com cal, el 75 aniversari de la seua mort i en este sentit va avançar que ja estan treballant en l'organització d'alguns actes especials i en altres projectes que faran honor a la seua figura. Així, per exemple, va anunciar que l'Ajuntament de Sueca editarà un llibre, un conte sobre la vida i el treball del Mestre Serrano i també va assenyalar que Sueca acollirà pròximament la Sarsuela de La canción del olvido.
    Quan al museu, Baldoví va insistir en què la voluntat de l'equip de govern seria que Sueca poguera dedicar un espai a cada suecà il·lustre, no obstant, ara com ara la ciutat no té infraestructura per poder albergar un espai d'estes característiques i va recordar també que Sueca té encetats altres projectes com el Museu de Joan Fuster que, al seu parer, s'haurien d'acabar abans de poder-ne engegar altres. La moció no es va aprovar finalment, amb els vots a favor dels regidors del Partit Popular de Sueca i el vot favorable també de la regidora de Ciutadans i els vots en contra dels regidors de l'equip de govern.

    En altre dels punts de l'ordre del dia, l'Ajuntament de Sueca ha aprovat adherir-se als acords de col·laboració impulsats des de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori amb les empreses subministradores d'energia, per evitar el tall del subministrament d'electricitat, aigua i gas a les famílies en situació d'exclusió social i vulnerabilitat econòmica. L'adhesió a estos acords també comporta ajudes per a poder atendre el pagament dels lloguers socials a les famílies que s'han vist privades del seu habitatge habitual o han sigut desnonades per no poder atendre els pagaments i que, havent accedit a un lloguer, no tenen capacitat econòmica per afrontar el pagament de la renda.

    El punt va ser aprovat per unanimitat per tots els grups municipals a excepció del grup municipal socialista de Sueca, que va abandonar el ple moments abans. El portaveu del PSOE de Sueca, Dimás Vázquez, en mig de la intervenció de la seua companya, Isabel Serrano, va fer comentaris no pertinents pel que va estar amonestat per l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i per este motiu va decidir abandonar el ple i obligar també als seus companys de partit a fer el mateix. Per este motiu, la moció que presentava el Grup Municipal Socialista sobre problemes d'aparcament es va retirar de l'ordre del dia.

    Subir