elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca, seu del festival Amfibi

Sueca, seu del festival Amfibi
    MÉS FOTOS
    Sueca, seu del festival Amfibi - (foto 2)
    Sueca, seu del festival Amfibi - (foto 3)

    Sueca serà una de les seus de la nova edició del festival Amfibi, un certamen que la Fundació Assut organitza any rere any des de 2011 amb la intenció de promocionar els paisatges culturals de l'aigua i divulgar el valor de la naturalesa de les zones humides. La localitat acollirà, el divendres 13 de juliol, la programació de cinema, mentre que el Saler serà escenari de les propostes musicals, el dissabte 14.

    Enguany, en la seua huitena edició, l’Amfibi compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, l’Ajuntament de Sueca i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i també amb el suport de Gracomsa Alimentaria, empresa del grup industrial Nuova Sesac.

    A partir de les 21:45 hores, al casal Jove de Sueca, tindrà lloc una vetllada de cinema a l'aire lliure que s'iniciarà amb la projecció del making of de la pel·lícula El desentierro. El documental amb una duració de quinze minuts mostrarà com es va fer este llargmetratge, encara inèdit, rodat en escenaris de l’Albufera i la marjal de Sueca pel cineasta valencià Nacho Ruipérez. Tot seguit, s'ha programat un col·loqui amb el director del film i Abdón Alcañiz i Ximo Pérez, de l'equip tècnic i artístic.

    Després es projectarà El cartero de las noches blancas, un film d’Andrei Konchalovsky que tracta sobre una xicoteta i remota comunitat «amfíbia» del nord de Rússia.  Lleó de Plata al millor director a la Mostra de Venècia de 2014, la pel·lícula és una mirada contemplativa a la realitat d’un poblat aïllat al llac rus de Kenozero, només connectat al món exterior pel carter i la seua xicoteta barca correu.

    El festival de les cultures amfíbies

    Amfibi, el festival de les cultures amfíbies, és un certamen dedicat a la promoció, la divulgació i la preservació dels valors culturals de les zones humides i els sistemes tradicionals de regadiu, en particular l’Albufera i l’Horta de València, mitjançant la música i la dansa, el cinema i el vídeo, el teatre i altres mitjans i disciplines.

    L’objectiu és difondre la importància que tenen estos sistemes, ecosistemes i paisatges culturals, i contribuir al coneixement i la conservació de tantes cultures que manifesten esta identitat amfíbia, associades a l’aigua i determinades per ella.

    Pujar