elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El suecà Carlos Riera guardonat als Global Music Awards dels EUA

El suecà Carlos Riera guardonat als Global Music Awards dels EUA - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  El suecà Carlos Riera guardonat als Global Music Awards dels EUA - (foto 2)

  El músic i compositor suecà, Carlos Riera, ha resultat guardonat en l'última edició dels prestigiosos Global Music Awards dels EUA. El nom del suecà figura entre les medalles de bronze al nou llistat, que s'ha fet públic recentment, pel seu treball “An animation music project”, una peça inspirada en una història d'animació per a gran orquestra.

  Els Global Music Awards s'atorguen trimestralment a les millors creacions i interpretacions de músics independents a nivell mundial. Esta és, per tant, una competició internacional de música de primer nivell, un vertader aparador de joies musicals i de veus úniques que reconeix diferents treballs de totes les modalitats musicals possibles amb tres possibilitats de premi: Medalla d'or, de plata i de bronze. En cada edició competeixen més de 70.000 compositors i intèrprets. D'estes més de 70.000 mostres, els Global Music Awards destaquen en esta ocasió un total de 94 treballs. L'objectiu és, segons assenyala l'acadèmia, reconéixer a tots aquells músics que fan del món un lloc millor amb la seua música i donar-li certa projecció a la seua obra.

  El jove Riera, de només 26 anys, va començar la seua formació musical de Saxòfon el 1997 amb la Societat Unió Musical de Sueca on va cursar el Grau Mitjà en l'especialitat de Saxòfon i en 2009 va continuar la seua formació al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló. A més, ha estudiat també Direcció d'Orquestra i Banda Simfònica. Com a compositor, Riera ha treballat en nombrosos projectes molt diferents, des de curtmetratges a llargmetratges, passant per la publicitat, l'animació i els videojocs. Riera ha realitzat projectes per a marques molt conegudes com ara Nestlé, Nescafé, Valencia CF, Andrés Sardà, Bibi Lou o Longchamp Paris i en l'actualitat treballa de la mà del comspositor Joan Valent en la banda sonora de “El Bar”, l'última pel·lícula del director espanyol Álex de la Iglesia. A més a més, Riera compagina el seu treball amb una altra vessant divulgativa i educativa, impartint conferències en auditoris, universitats i centres educatius. A banda del recent guardó, alguns dels projectes en els que ha treballat Riera també han sigut seleccionats als millors festivals del món, així també ha estat convidat recentment a participar al festival “World Film and Music Festival” a Montreal (Canadà) com a talent emergent.

  El regidor de Cultura, Vicent Baldoví, ha felicitat personalment al guardonat. “Estem molt contents i orgullosos de que els nostres joves talents siguen reconeguts per institucions tan importants com l'acadèmia dels Global Music Awards. Carlos ha estat nominat junt amb gent de nacionalitats molt diverses com ara italians, alemanys, americans... És un goig que l'obra d'un suecà agrade i destaque a nivell mundial” ha conclòs Baldoví.

  Subir