1 de marzo de 2021 1/3/21

Sueca busca revitalitzar el seu comerç amb l'ajuda de la Generalitat

Sueca busca revitalitzar el seu comerç amb l'ajuda de la Generalitat - (foto 1)

  L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor de Comerç i Mercats, Pau Roselló, s'han reunit amb el director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, a les dependències de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

  Durant la reunió els representants del consistori suecà han exposat els principals objectius de l'àrea de comerç i mercats de l'Ajuntament de Sueca i han traslladat també al director general aquelles actuacions que consideren més urgents per replantejar el model de comerç i per revitalitzar així el teixit comercial del municipi.

  En este sentit, Tamarit i Roselló han explicat a Costa que entre els objectius principals que es marca el departament hi ha quatre eixos prioritaris. Les pròximes accions haurien de resoldre quatre qüestions fonamentals pel consistori, així el regidor de comerç ha apuntat que el més prioritari ara és aglutinar al comerç local al voltant d'una marca turística-comercial que ajude a crear sinergies entre les diferents empreses locals, potenciar i donar a conéixer la qualificació artesanal dels negocis del municipi, crear accions per promocionar el comerç local i per dinamitzar les ventes a la nostra ciutat i procedir prompte també a una millora de la infraestructura i la imatge del Mercat Central de Sueca.

  Després d'escoltar les explicacions de Tamarit i Roselló, el director general els ha convidat aprofitar i optimitzar els recursos que la Generalitat Valenciana posa a la seua disposició a través d'organismes com l'AFIC. La Xarxa AFIC (Xarxa d'Agències per al Foment de la Innovació Comercial) és un instrument mitjançant el qual la Generalitat, en col·laboració amb les administracions locals, impulsa el procés de modernització i ordenació del comerç local. El comerciant pot trobar-ne en esta, entre d'altres coses, recolzament a les associacions de comerciants, gestió i control de subvencions en matèria comercial i programes de promoció i revitalització comercial.

  El director general s'ha interessat per les iniciatives proposades pel consistori suecà i ha informat també als seus representants sobre les ajudes de Conselleria a les que podran adherir-se pròximament.

   

  Subir