25 de febrero de 2020 25/2/20

De Sueca a Brandenburg, passant per Almussafes, amb boles d’or

De Sueca a Brandenburg, passant per Almussafes, amb boles d’or - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  De Sueca a Brandenburg, passant per Almussafes, amb boles d’or - (foto 2)
  De Sueca a Brandenburg, passant per Almussafes, amb boles d’or - (foto 3)

  Amb una nova medalla d’or aconseguida al darrer Campionat d’Espanya Absolut a Almussafes, el suecà Raul Cuenca es dirigeix a Branderburg (Alemanya) a disputar el Campionat d’Europa de 3 modalitats a les que reina a Espanya..

  Sense cap dubte ens trobem davant d’un dels millors i més complets jugadors de billar. Si com a jugador juvenil ja va destacar i es va proclamar campió nacional en la seva categoria, hui, Raül Cuenca, suecà de 35 anys, format a l’Escoleta del Club Billar Sueca als anys 90, ha sumat el seu 11é títol nacional absolut de billar, en aquesta ocasió a la modalitat del quadre 47/2 en el Campionat que ha tingut lloc a Almussafes durant el cap de setmana del 17-18­-19 d’abril.

  El Campionat no es presentava gens fàcil per a Raul, tant a nivell personal com professional, i per tant, la possibilitat d’entrenar i preparar bé el Campionat no han estat les més optimistes. Així es va vore a la fase prèvia on Raul no va desenvolupar el seu millor joc però, com els grans campions, en la fase final comença a apretar l’accelador. Quarts de finals davant el veterà jugador català Carles Tusset a qui derrota amb la millor partida de la ronda (250 en 6). Semifinals davant altre català, Jordi Gassó, on novament augmenta el seu registre personal (250 en 5) per acabar el torneig davant l’eldense Jose Albert amb tant sols 5 entrades novament.

  No estem davant d’un jugador que destaca únicament a nivell nacional. Medalles individuals i d’equip als Campionats d’Europa, 4 en total, avalen la trajectòria continental de Raul. Fruit del seu treball ha aconseguit classificar-se per al Campionat d’Europa que es disputa a Branderburg (Alemanya) del 24 d’abril al 3 de Maig, i més, ho farà representant a l’estat espanyol en 3 modalitats: quadre 47/2, a la banda i quadre 71/2, modalitats on ja ha brillat a Espanya i també a Europa ja que als quadres ja ha pujat el pòdium amb dues medalles de bronze.

  Subir