elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Sueca acull una xerrada sobre primers auxilis

Sueca acull una xerrada sobre primers auxilis - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Sueca acull una xerrada sobre primers auxilis - (foto 2)

  La Biblioteca Municipal de Sueca ha acollit aquest dimarts una xerrada sobre primers auxilis, que s'emmarca en un programa de conferències de la Diputació de València, al qual l'Ajuntament de Sueca està adherit.

  Vora cinquanta usuaris del CEAM, el Centre Especialitzat en l'Atenció al Major de Sueca, han acudit a aquesta xerrada que s'ha organitzat amb el lema “Com afrontar possibles riscos domèstics. Primers auxilis” i que ha estat a càrrec de la infermera i fisioterapeuta, Mari Carmen Oltra Sanchis.

  La xerrada es va iniciar amb una aproximació al concepte dels primers auxilis, aquestes primeres actuacions i tècniques immediates, no professionals, que rep una persona en cas que haja estat víctima d'un accident o d'una malaltia sobtada, per minimitzar les lesions o ferides i, en els casos més greus, evitar la mort.

  Tot seguit, l'especialista va incidir en la qüestió dels riscos domèstics i va repassar aquells que són els més habituals. Alhora va explicar també que hi ha múltiples factors que poden influir en la possibilitat que aquests riscos siguen majors a saber, els canvis fisiològics, l'organització de l'espai a casa, els fàrmacs o el viure sol o acompanyat.

  La infermera encarregada de la conferència va insistir sobretot en la importància de la prevenció i va parlar als assistents de la conducta AVA, recomanant-los sempre seguir les mateixes pautes i en aquest ordre: advertir dels riscos, valorar els possibles perills i adoptar una actitud segura.

  Després va parlar als assistents d'alguns dels accidents més habituals com els esvaïments i les lipotímies o els talls i va oferir-los també algunes pautes per actuar de manera ràpida i eficient. L'encarregada de la conferència va apuntar, també, que en aquests casos el que cal sempre és actuar de manera ràpida i seguir sempre la mateixa línia d'actuació, protegir, advertir els serveis d'urgència i socórrer la persona, el que es coneix també com conducta PAS. Ja per acabar, la infermera i fisioterapeuta va finalitzar la conferència explicant i donant alguns consells als assistents per omplir la seua farmaciola de primers auxilis.

  Subir