4 de marzo de 2021 4/3/21

Sueca acull dues xerrades adreçades a la dona

Sueca acull dues xerrades adreçades a la dona - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Sueca acull dues xerrades adreçades a la dona - (foto 2)

  La Biblioteca Municipal de Sueca ha acollit una sèrie de xerrades, adreçades a les dones, que s'emmarquen dintre un programa de conferències de la Diputació de València, al qual l'Ajuntament de Sueca està adherit.

  La primera d'aquestes xerrades va tenir lloc el passat divendres 25 de setembre i va comptar amb les explicacions de la psicòloga Mariví Roig. El regidor de Sanitat Pública, Salvador Campillo, també va estar present durant tota la xerrada. Campillo va destacar que “l’Ajuntament de Sueca s’ha adherit a este pla per oferir informació de qualitat a les dones perquè puguen previndre problemes de salut comuns en este col•lectiu i perquè puguen portar una vida sana i saludable”.

  El regidor de Sanitat Pública va voler dirigir-se també a les integrants de l’Associació de Fibromialgia de Sueca (AFIS), que van assistir a ambdós xerrades, per mostrar el seu suport a esta entitat.

  Aquesta primera conferència va versar sobre com superar situacions d'ansietat. La psicòloga Mariví Roig va donar primer una definició general del problema de l'ansietat i tot seguit va oferir a les assistents diferents pautes per ajudar-les a previndre-la. Després va continuar analitzant els diferents tipus d'ansietat que es reconeixen i va finalitzar apuntant alguns consells per previndre-la, tractar-la i aconseguir una vida més saludable.

  La segona d'aquestes conferències va tenir lloc el dimarts passat, 29 de setembre, i en aquest cas va estar a càrrec de la psicòloga Maria Ángeles Sancho.

  En esta ocasió, la conferència s'estructurava sota el lema “La dona polifacètica”, una xerrada que comprenia tots els aspectes que s'han de tenir en compte a l'hora de cuidar-se. En aquest sentit, Sancho va abordar primer el tema de l'alimentació equilibrada i la hidratació i després també el tema de la son, el descans i l'insomni. Tot seguit, va tractar el problema de l’estrés i va donar algunes pautes per aprendre a controlar-lo. En la part final de la xerrada va insistir també en la importància de realitzar exercici i activitat física de manera habitual i va donar una sèrie de consells per ajudar a les assistents a portar una vida més saludable. Per acabar, donat que gran part del públic assistent eren dones afectades per la fibromialgia, la psicòloga va finalitzar la conferència explicant com es pot pal•liar el dolor d’aquesta malaltia reumàtica.

   

  Subir