elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Ruta de la Salut arriba a Sueca

La Ruta de la Salut arriba a Sueca - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  La Ruta de la Salut arriba a Sueca - (foto 2)
  La Ruta de la Salut arriba a Sueca - (foto 3)
  La Ruta de la Salut arriba a Sueca - (foto 4)
  La Ruta de la Salut arriba a Sueca - (foto 5)
  La Ruta de la Salut arriba a Sueca - (foto 6)

  Aquest dimecres la Ruta de la Salut, un programa preventiu i informatiu coordinat per la Diputació de València al qual s'ha adherit l'Ajuntament de Sueca, ha fet parada a la Capital de la Ribera Baixa. La Ruta de la salut s’organitza amb l’objectiu d’incrementar l’esforç per la salut preventiva que es dóna a la població valenciana. Així, des del programa es busca reforçar la formació, la informació, la prevenció i en definitiva, afavorir la transmissió de coneixements per corregir estils de vida inadequats i fomentar una societat més responsable amb la seua salut.

  Un grup nombrós d’usuaris del CEAM ha acudit a les dependències dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Sueca on s'ha celebrat la jornada emmarcada en aquesta iniciativa de la Diputació en la que un equip de metges, infermers i nutricionistes de l’Hospital General Universitari de València s’ha desplaçat fins Sueca per impartir una sèrie de microxerrades relacionades amb la nutrició, l’osteoporosis, el tabaquisme i el risc cardiovascular.

  Paral·lelament a les xarrades, l’equip de professionals ha atés també als assistents i els ha fet una completa revisió mèdica, amb diferents proves i tècniques mèdiques. Així mateix, l'equip de facultatius especialistes ha realitzat també un control de la tensió i la glucosa als participants en el programa, tot indicant-los algunes recomanacions especifiques segons els diferents diagnòstics.

  Jaime Alapont, el coordinador de la Ruta de la Salut de 2015, ha explicat que el programa mobilitza un conjunt de vora uns cinquanta professionals, que dividits en equips més menuts, porten el programa al llarg de 65 municipis valencians.

  Per la seua banda, el regidor d'Unitat de Prevenció Comunitària i Sanitat de l'Ajuntament de Sueca, Salvador Campillo, qui ha estat en la presentació de la jornada, ha remarcat la importància d'aquest tipus de programes als quals s'adhereix el consistori suecà amb l'objectiu d'oferir als veïns de Sueca informació de qualitat per tal de prevenir i fomentar hàbits saludables. Campillo ha insistit “la prevenció és una de les coses més importants que cal treballar en l'àmbit de la salut i és per això que l'Ajuntament de Sueca es suma a iniciatives com estes per tal de conscienciar la població que aquesta és fonamental quan parlem de tenir una vida saludable”.

  Subir