3 de junio de 2020 3/6/20

Condemnen al Consell a indemnitzar l'empresa que construïa la piscina descoberta de Sueca

  El Consell Valencià de l'Esport de la Generalitat ha estat condemnat a pagar la quantitat de 43.246,80 euros a l'empresa que construïa la piscina descoberta de Sueca en concepte de danys i perjudicis, així com a les costes legals del procediment. Així ho expressa la sentència 266/14 del Jutjat de lo Contenciós-administratiu número 6 de València, segons ha pogut saber Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) de Sueca.

  El fallo judicial forma part de la demanda presentada per la mercantil que va haver d'abandonar les obres de construcció de la piscina descoberta de la capital de la Ribera Baixa. Com a part codemandada està l'Ajuntament de Sueca que va adjudicar l'obra per 859.388,25 euros, més IVA, en la primavera de 2011. El contracte es va rescindir en juliol de 2012 com a conseqüència de l'impagament reiterat de les certificacions mensuals per part del Consell Valencià de l'Esport de la Generalitat. Les obres estan paralitzades des d'aquell moment.

  El deute total acumulat en aquell moment era d'uns 350.000 euros, comptant les feines realitzades pendents de cobrament, 3.000 euros de material que deixaren en l'obra, i els 43.246,80 euros que des de la mercantil estimaven en concepte de per danys i prejudicis i que ara la justícia els ha donat la raó.

  “A ningú li cap en el cap que una administració pública, en aquest cas la Generalitat Valenciana, accepte un projecte sense disposar dels diners suficients per a fer front; i el que resulta més greu és que han estat jugant amb una xicoteta empresa que han abocat a tancar, i els seus treballadors enviats a les llistes de l'atur amb salaris pendents de cobrar”, ha manifestat el candidat a l'Alcaldia de Sueca, Josep Blay.

  “A Esquerra Unida ens sembla també que n'hi pot haver certa complicitat en el silenci que manté el govern de Sueca al respecte: serà que alguna cosa amaga eixe sobrecost de 160.000 euros en les obres de la piscina descoberta?”, es pregunta.

  EUPV de Sueca encara espera la resposta del Consell a la bateria de preguntes al respecte que va presentar en febrer passat la diputada autonòmica Marina Albiol, i que va tornar a fer la també diputada de la formació d'esquerres, Marga Sanz, el passat 19 de setembre. La formació política vol saber les raons per les quals no s'havien pagat els treballs realitzats. També pregunten pel sobrecost del 24'9% (160.691 euros) en les obres de remodelació de la piscina coberta, incloses també en el Pla Confiança, acordat per l'Ajuntament i ratificat pel Consell Valencià de l'Esport.

  Subir