elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El sindicat de l’ensenyament STEPV denuncia "les fortes retallades en educació primària al País Valencià"

  • Conselleria suprimeix 1.793 places a infantil i primària. 649 interins i interines perdran el seu lloc de treball el curs que ve

  • A la Safor es suprimeixen 4 unitats d'infantil, 6 de primària i 1 d'educació especial. Es perdran 25 mestres, als quals cal sumar els 18 desapareguts a l’inici del curs escolar passat

  • Mitjançant al•legacions del Consell Escolar els centres de Beniarjó i La Font d'En Carròs recuperen les unitats suprimides , el Cra Montdúver Safor recupera la unitat de primària i el Joan XXI recupera l'unitat d'infantil

El sindicat de l’ensenyament, STEPV ha denunciat "les fortes retallades en educació primària al País Valencià conseqüència de l'augment generalitzat de les ràtios a 30 en tota l'etapa i a la modificació unilateral per part de la Conselleria d'Educació de les plantilles de primària. Les dues normatives juntes comportaran la supressió de 1793 llocs de treball en Infantil i Primària, però només en crea 1090 (bàsicament d'Anglés, Educació Física, Música i Audició i Llenguatge. El balanç final és la supressió neta de 649 llocs de treball, és a dir, 649 interins i interines perdran el seu lloc de treball. A més, centenars de mestres funcionaris de carrera seran suprimits i hauran de recol·locar-se en altres centres educatius".

Segons el sindicat majoritari a l’ensenyament públic, “aquesta retallada brutal, juntament amb l'acord de professorat interí, condemnarà a milers de docents interins a perdre el seu lloc de treball en els pròxims cursos.”

Concretament, a La Safor es perdran per al curs escolar 2013-2014 curs 66 mestres: 9 d'educació infantil, 27 d'educació primària, 18 de francès,12 pedagogia terapèutica. Tot i que es creen 41 places de mestres: 16 d'anglès, 17 d'audició i llenguatge, 3 música, 3 educació física i 2 compensatòria, el sindicat considera que la xifra és enganyosa, “doncs cal tindre en compte que aquests mestres especialistes no podran dedicar totes les hores a fer l'anglès, audició i llenguatge i matèries de les especialitats, perquè els centres perden mestres de primària i hauran d’encarregar-se els especialistes a fer les hores de primària”. El STEPV també recorda que amb la pèrdua dels mestres de francès i pedagogia terapèutica es perden hores de compensatòria i atenció a l'alumnat amb dificultats. “Per tant, considerem que si fan falta especialistes als centres, és necessari que la Conselleria cree les places, però no elimine professorat de primària, francés i pedagogia terapèutica, les plantilles del professorat dels centres han de partir de les necessitats educatives i pedagògiques dels centres educatius”.

Als 25 mestres que desapareixen a la nostra comarca, cal sumar els 18 que vam perdre al juny 2012 per l' aplicació de la normativa d'augment de la ràtio. “En total 43 mestres menys. O el que és el mateix, per al proper curs escolar a la Safor hi haurà més alumnat per aula i menys professorat, retallades sense cap fonament pedagògic i que dificultaran la tasca docent i aprenentatge a les aules.”

Així, els centres educatius que perdran professorat per al proper curs escolar són: el d’Ador-Palma, Bellreguard, Piles, Real de Gandia, Simat de la Valldigna, Villalonga, Daimús, L'Alqueria de la Comptessa, La Font d'En Carròs, CRA Riu Vernissa, en Oliva (Alfadalí, La Carrasca, Lluís Vives, Sant Anna), en Gandia (CEE Enric Valor, Botànic Cabanilles, Cervantes, Joan Martorell, Josep Camarena, Montdúver) i en el Grau de Gandia el col·legi Joan XXIII.

En la Safor es perden 4 unitats d'infantil, 9 de primària i una d'educació especial i és creen 3 d'educació primària, en total hi ha una pèrdua de 5 unitats de primària, 4 d'infantil i una d'eduació especial.

El curs passat els 11 instituts de la comarca van perdre 90 professors/es per l'augment de la ràtio a 35 en la ESO i 40 en batxillerat i per aquest curs escolar continuem amb aquesta retallada de professorat a les aules.

Totes estes retallades fa que comencem el curs en més alumnat a l'aula i menys professorat i que molts dels docents de la comarca que formaven part de les plantilles dels centres educatius i tenien una continuitat pedagògica amb l'alumnat i conexeiment de funcionament del seu centre tindran que començar el curs en altre centre educatiu de la comarca si hi ha places o de fora de la comarca.

Subir