elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Xarrada per a la prevenció del càncer colorectal

Xarrada per a la prevenció del càncer colorectal
  MÁS FOTOS
  Xarrada per a la prevenció del càncer colorectal - (foto 2)
  Xarrada per a la prevenció del càncer colorectal - (foto 3)

  Ahir a les 19 hores la seu de les Ames de Casa va acollir una conferència organitzada per la Junta Local de l'AECC per a informar sobre la prevenció del càncer colorectal. La seu estava de gom a gom per a gaudir de la conferencia impartida per les doctores Ana María Ferrer, doctora per la Universitat de València i actualment coordinadora del Grup de Promoció i Prevenció de la Salut de l'AECC de València, i la doctora Susana Castán, tècnica de Salut de la Conselleria de Sanitat.

  La conferència es va organitzar amb la col·laboració tant de l'AECC de la Junta de Silla, com de l'Associació Tyrius, així com de Telehorta, que va realitzar la gravació i que, atesa la importància del tema tractat, aquest acte serà retransmés moltes vegades per a informar el major nombre de persones possibles. La presentació de l'acte va ser a càrrec d'Innocenci Domingo i la coordinadora de l'acte va ser Encarna González.

  De juny a setembre, la població de 50 a 69 anys rebrà cartes per a avisar-los que, voluntàriament, tota aquella persona que vulga realitzar-se la prova de la sang oculta en excrements, se la podrà realitzar d'una manera molt senzilla, higiènica i fàcil, ja que la prevenció és fonamental per a la superació amb èxit en aquest tipus de càncer.

  El càncer colorectal és, actualment, el de més incidència en la població, però si es diagnostica a temps, el percentatge de curació és del 90%. D'ací la importància de realitzar-se aquesta prova. A aquesta prova ja se l'ha denominada com la prova que salva vides.

  Subir