elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

VIII Desafiament de Perxadors

  • Organitzat per la Falla Port

Demà divendres 26 de juliol, a partir de les 19.30 hores, tindrà lloc al Port de Silla el VIII Desafiament de Perxadors que organitza la Falla Port i en el qual col·laboren l’Ajuntament de Silla, la Societat de Caçadors Coll Verd, l’Associació de Vela Llatina i la Comunitat de Pescadors.

El desafiament consisteix a recórrer una distància de 250 metres en el menor temps possible impulsant-se amb una perxa. Aquest és el mitjà de desplaçament que durant segles s’ha empleat en les aigües poc profundes del nostre llac. Actualment, com tot el que es refereix als vells costums, està prou en desús i la seua pràctica es limita només a les persones que tenen una relació laboral o majoritàriament d’oci en l’Albufera.

La Falla Port de Silla és un col·lectiu que, des de la seua fundació, ha apostat per la difusió de les nostres tradicions i costums. També tenen un interés especial en tot el que es refereix al Parc Natural de l’Albufera, el qual el tenim a només 50 metres d’on planten el seu monument.

Subir