elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Tractorada a favor del camp

Tractorada a favor del camp
  MÁS FOTOS
  Tractorada a favor del camp - (foto 2)
  Tractorada a favor del camp - (foto 3)
  Tractorada a favor del camp - (foto 4)
  Tractorada a favor del camp - (foto 5)

  Ahir de matí més de 400 tractors procedents de les zones arrosseres de l'Horta, la Ribera i Oliva es van concentrar a Silla per començar la marxa reivindicativa entre les poblacions de Silla i Sedaví, per a denunciar la crisi que travessa el sector i exigir solucions després de la supressió d'ajudes agroambientals previstes per al 2014 i els baixos preus del mercat.

  La pluja no va desmeréixer la protesta convocada per l'associació valenciana d'agricultors (AVA-Asaja) en la qual va participar el nostre alcalde, Serafín Simeón, junt amb alcaldes i regidors d'altres localitats com a mostra de suport a aquesta reivindicació al nostre camp.

  Ava denuncia “que la retirada de subvencions al camp acosta a molts agricultors a deixar de plantar en el 2014, ja que sense aquest suport econòmic la rendibilitat del cultiu resulta insostenible”. El seu president Cristòbal Aguado ho qualifica com “la major tractorada dels últims 25 anys” .

  El sector valencià de l'arròs, del qual depenen directament unes 4.000 famílies, genera un volum de negoci anual d'uns 60 milions d'euros i proporciona al voltant de 4.000 llocs de treball entre directes i indirectes.

  Subir