elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Silla es converteix en referent europeu d'hàbits saludable en el descans

Silla es converteix en referent europeu d'hàbits saludable en el descans
  MÁS FOTOS
  Silla es converteix en referent europeu d'hàbits saludable en el descans - (foto 2)
  Silla es converteix en referent europeu d'hàbits saludable en el descans - (foto 3)

  Silla lidera des de fa dos anys l’estudi europeu “SHASTU” Sleep Habits in Student’s Performance sobre els hàbits del somni en el rendiment escolar i l'estat emocional de l'alumnat. Un projecte dirigit pel pediatre de l'Hospital Quirón, Gonzalo Pin Arboladas, amb l'objectiu de fer valdre un dels tres hàbits saludables, juntament amb l'alimentació i l'esport. Hui el Saló de Plens de l'Ajuntament ha estat la presentació de l'última fase de l'estudi que té per objectiu final de desenvolupar hàbits saludables per millorar la qualitat de vida dels estudiants i de la població en general.

  La taula ha estat formada per la representant del CEFIRE, Eva Caballero, qui ha explicat els inicis del projecte amb la formació del professorat. El director de l'Hospital Quirón, José Luis Rey, qui ha valorat la tasca dels professionals involucrats en l'estudi de la Unitat de la Son. La regidora d'Educació, Raquel Sánchez, qui hi ha agraït l'esforç del professorat i les famílies en el desenvolupament del projecte. I l'Alcalde de Silla, Vicent Zaragozá, qui ha donat la benvinguda als participants europeus del projecte provinents d'Itàlia i Turquia.

  El doctor Pin ha explicat els beneficis d'un bon descans i hi ha avançat que els centres on s'han implantat hàbits saludables hi ha disminuït en un 50% l'alteració de la conducta. Ara queda emplenar la segona enquesta i elaborar les conclusions que s'enviaran a la Comissió europea amb el plantejament que es convertisca en una directiva europea per implementar els hàbits saludables del descans en tots els centres educatius.

  Subir