elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Processó del Santíssim Crist de Silla

Processó del Santíssim Crist de Silla
  • Tot un poble sencer es volca la nit del 6 d’agost

MÁS FOTOS
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 2)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 3)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 4)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 5)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 6)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 7)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 8)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 9)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 10)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 11)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 12)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 13)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 14)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 15)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 16)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 17)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 18)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 19)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 20)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 21)
Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 22)

Com cada estiu, tot un poble sencer es volca la nit del 6 d’agost esperant la processó del Santíssim Crist de Silla. Els veïns i les veïnes ixen al carrer i són molts els visitants d’altres localitats que s’apropen per gaudir també de la nostra cultura. Abans de la processó, és tradició que als carrers de la volta de la processó comencen, a les 20.30 hores, les danses típiques i tradicionals de les nostres festes.

Els gegants i nans, el Ball de les Cintes i de la Magrana, la Dansa dels Arquets, la Dansa de la Moma, la Dansa dels Porrots de Silla i els Castellers componen les danses de la processó i ixen i donen al poble l’ambient festiu i de tradició que caracteritza les nostres festes. Van participar l’Escola Municipal de Porrots, el Grup de Danses Silla, la Colla de Dolçainers i Tabaleters el Garbí, la Falla Poble, la Falla Reis Catòlics i la Falla Mercat.

A poc a poc es van omplir els carrers de gent per començar, a les 10 de la nit, la solemne processó del Santíssim Crist encapçalada pels personatges bíblics i amb la presidència de les cambreres, Helena i Carmen Gimeno Valero, el clergat local i les autoritats municipals representades per l’alcalde, Serafín Simeón, i els seus regidors, els regidors del PSOE i el d’España 2000 i, com no, la nostra pregonera Carla González Hortelano. Una processó que va recórrer els carrers del nostre poble acompanyada per la banda de l’Agrupació Musical la Lírica de Silla.

Es va tancar la processó quan el Santíssim Crist, carregat pels portants, va arribar a la porta de la parròquia i es va interpretar el motet de Rigoberto Cortina Glòria a Déu en les altures, més conegut com La Carxofa de Silla, cantada per la veu de José Escorihuela Herrero, de la coral polifònica de La Lírica. Un xiquet que ha cantat la tradicional carxofa, d’arrels silleres, a Picassent els anys 2010, 2011, 2012 i 2013 i als darrers anys ha participat amb la Coral Jove de La Lírica de Silla en l’acte solemne de La Carxofa de Silla.

El xiquet estigué acompanyat per l’Orquestra Simfònica i la Coral Polifònica de l’Agrupació Musical la Lírica. Tots ells foren dirigits pel mestre Eduardo Tarín Ruiz. Després es van efectuar els disparaments de les vint-i-una salves corresponents. En finalitzar La carxofa, els portants donaren la volta a l’anda i el Crist va entrar a l’església emparat per tots els sillers i silleres que, com cada any, esperen emocionats el dia més important del nostre poble.

Subir