elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Processó del Santíssim Crist de Silla

Processó del Santíssim Crist de Silla
  MÁS FOTOS
  Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 2)
  Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 3)
  Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 4)
  Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 5)
  Processó del Santíssim Crist de Silla - (foto 6)

  Amb un ambient molt festiu i després d’un emotiu homenatge al porrot Josep Iborra a la plaça, van començar als carrers de la volta de la processó les danses aproximadament a les 20.30 hores: gegants i nans, el ball de les Cintes i de la Magrana, la dansa dels Arquets, la dansa de la Moma, la dansa dels Porrots de Silla i els Castellers. Participaren l’Escola Municipal de Porrots, el Grup de Danses Silla, la Colla de Dolçainers i Tabaleters el Garbí, la falla Poble i la falla Reis Catòlics.

  A les deu de la nit tingué lloc la solemne processó del Santíssim Crist encapçalada pels personatges bíblics i amb la presidència de les cambreres, Mari Carmen Miñana i Sílvia San Andrés, el clergat local i les autoritats municipals, representades per l’alcalde, Serafín Simeón, i el seus regidors, els regidors del PSOE i el d’España 2000. Al costat de Serafin Simeón, el pregoner Paco López.

  Es va tancar la processó quan el Santíssim Crist, carregat pels portants, va arribar a la porta de la parròquia i es va interpretar el motet de Rigoberto Cortina Glòria a Déu en les altures, més conegut com La carxofa de Silla, cantat per Verònica Llàcer Heredia, de la Coral Polifònica la Lírica, per quart any consecutiu. La xiqueta, amb serenitat i una veu espectacular, estigué acompanyada per l’Orquestra Simfònica i la Coral Polifònica de l’Agrupació Musical la Lírica. Tots ells foren dirigits pel pare de l’angelet de la carxofa, Juan Salvador Llàcer Celda. En finalitzar La carxofa, els portants pegaren la volta al baiard i el Crist va entrar en l’església emparat per tots els sillers que, com cada any, esperen amb impaciència i devoció el dia gran del nostre poble.

  Subir