16 de enero de 2021 16/1/21

Premis del conscurs de curts “Practica salut ciutat Silla”

Premis del conscurs de curts “Practica salut ciutat Silla” - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Premis del conscurs de curts “Practica salut ciutat Silla” - (foto 2)
  Premis del conscurs de curts “Practica salut ciutat Silla” - (foto 3)
  Premis del conscurs de curts “Practica salut ciutat Silla” - (foto 4)
  Premis del conscurs de curts “Practica salut ciutat Silla” - (foto 5)

  Ahir a la vesprada va tindre lloc al Teatre de la Plaça l’entrega de premis al concurs de curtmetratges “Practica Salut Ciutat Silla”. Un acte suportat per la regidora de Joventut, Visi Carrión i ha estat junt a tot el seu equip de la Nau Jove presentant l’acte i animant els joves del nostre municipi: "Estem molt contents amb els nostres joves ja que són compromesos amb ganes d’aprendre i participar", va dir la regidora.

  Aquest projecte innovador en joventut que mescla la formació i les bones pràctiques de salut, és una campanya de sensibilització que dota econòmicament els joves per la seua participació. Els joves participants i les seues famílies van poder gaudir d’una vesprada on es van visualitzar el quatre curts que optaven als premis.

  El concurs va estar suportat per un curs de curtmetratges els dies de Nadal i hi van participar 11 joves de Silla dins la campanya Practica Salut, que forma part de la Xarxa Joves.net. El tema central del concurs ha sigut l’assetjament escolar i el ciberassetjament escolar. La campanya ha sigut viral i s’han utilitzat les xarxes socials per difondre-la. De fet, els quatre curts van rebre més de 3.110 visites.

  A més de tractar un tema contra el qual s’ha de lluitar a la nostra societat, els premis donats suporten l’economia local, ja que s’han de gastar les targetes de diners als comerços del nostre poble. Uns premis que han rebut el suport de Caixa Popular que sempre ha mostrat molt d’interés per aquests temes socials.

  La segona part de l’acte es va centrar a la Red Connecta Silla. La Red Connecta Jove és un projecte de la Fundació Esplai amb qui l’Ajuntament de Silla s’ha adherit aquest curs a través de la regidoria de Joventut. Un projecte que es troba a tota Espanya i que se ha convertit en referència a tot el país, ja que s’ha configurat com un projecte extraescolar el qual dura tot el curs acadèmic. L’Ajuntament ha volgut reforçar-ho amb una beca Salari Jove i practicants de la Universitat de València.

  Un total de 40 joves estan participant a la Red Connecta Silla des del mes d’octubre. Setmanalment assisteixen a les sessions de formació perquè al mes d’abril siguen ells qui donen classes a la gent major de Silla en Internet i ús del telèfon mòbil. També s’han format en Word 2010 i han realitzat l’examen per obtenir el certificat Internacional.

  Al projecte col·laboren els Instituts de Secundària, El Centre Ocupacional Tola, la Llar de Jubilats, la Residència de Majors i Savia. Tota l’activitat setmanal es troba al blog: connectajovesilla.wordpress.

  Per últim, i dins del programa BECA-MOS, es va fer entrega als joves que han participat de la certificació en els programes de Word, Excel i Power Point, acreditació amb validesa internacional. La Regidoria de Joventut de L’Ajuntament de Silla, amb la intenció d’incrementar les possibilitats d’ocupabilitat per acreditar les competències digitals dels joves, va signar a 2014 un conveni de col·laboració amb la Fundació Esplai i Microsoft, per portar endavant la beca per a l’obtenció de la certificació MOS (Microsoft Office Specialist).

  El programa BECA-MOS ofereix als joves de 16 a 30 anys poder obtenir de forma gratuïta la certificació en els programes de Word, Excel i Power Point, acreditació amb validesa internacional. Des de 2014 han obtés la beca 66 joves de manera gratuïta i a la Nau Jove. Amb la titulació se’ls entrega un certificat de l’Ajuntament per 30 hores d’assistència el qual poden presentar a l’ocupació pública i com a crèdits de lliure elecció. Aquestes beques van a tindre una continuïtat al llarg del 2015 i una ampliació per a l’obtenció del títol d’Excel.

  Subir