25 de enero de 2021 25/1/21

A Preferent!

A Preferent! - (foto 1)
  • Esclat d'alegria a Benetússer amb l'ascens

El 19 de maig del 2013, el Silla C.F. va disputar a Alberic el seu últim partit en Preferent amb una victòria que no li va servir per a mantindre la categoria, ja que, a pesar de no trobar-se en descens directe sí que era el que pitjor puntuació tenia dels 15é classificats dels 4 grups de la categoria, norma que, per cert, a la temporada següent, es va llevar. Aquell fracàs esportiu va poder passar-li una factura molt costosa al nostre club que va viure aquell inici d'estiu de 2013 amb incertesa respecte al futur del seu màxim dirigent, que finalment va accedir a continuar amb el compromís personal davant dels socis de ser més forts que mai i hui el Silla C.F. com a institució, sens dubte, travessa per un dels seus moments més dolços que es recorden.

El 2 de maig del 2015 ja ha passat a la història blanquet com el dia en què es va complir l'enèsima paraula donada per Ricardo Peris, President i “alma mater” d'esta Entitat, a l'afició sillera: El Silla torna a ser equip de Preferent, el lloc que per història, tradició futbolística i social li correspon. L’alcalde Serafin Simeon que va presenciar l’encontre va felicitar personalment al president per l’èxit obtingut.

Els nostres seguidors van prendre literalment el Poliesportiu Municipal de Benetússer. 300 cadirers van portar en volandas al conjunt de Xus Vendrell abans inclús del començament de la trobada i el seu suport no va fer més que esperonar uns jugadors que en els primers 5 minuts ja van crear sengles ocasions de gol per a avançar-se en el marcador. Verdú i Edgar van alçar el públic dels seus seients abans que en el 17´ una extraordinària acció individual de Yassine fora culminada en gol per un estel·lar David Verdú, el qual va afusellar al fons de les malles el baló rebut del marroquí el deliri! L'Unió Benetússer-Favara C.F. va voler endurir el joc per a traure del partit Yassine o Servando, però no va complir el seu objectiu, a pesar que Lucas va haver d'emprar-se en una doble oportunitat local que va posar la por en el cos dels blanquets i va elevar el reconeixement que ja de per si té el porter menys golejat de tota la Primera Regional. Miguel era la referència dalt de l'Unió Benetússer-Favara i per ell passava tot el perill possible que va intentar generar l'esquadra dirigida per Ximo Garrido, en canvi cada acostament del Silla era un ui! en la grada que va despedir als seus amb aplaudiments en la retirada als vestuaris en el descans. Estàvem a únicament 45 minuts d'ascendir.

La pressió en el centre del camp i la superioritat home per home del Silla C.F. sobre la gespa encara es va intensificar més en la segona mitat. Els de Xus Vendrell van encarrilar prompte el xoc al ser objecte Rubén Navarro d'un penal que va transformar el “pichichi” del grup, Yassine (51´). La festa era total amb el 0-2, però restava molt per a la conclusió de l'enfrontament i la incertesa es va apoderar de tots quan en el 68´ Xiri marcava de cap en pròpia porta a l'impedir que ho fera Miguel, de llarg el millor futbolista de l'Unió Benetússer-Favara C.F. Amb el 1-2 i els canvis que anava introduint el tècnic del Silla l'esfèric era propietat en exclusiva dels cadirers i la igualada no es va veure com una opció real, a pesar que el rival la va buscar sense defallir. El descompte es va fer etern i els seguidors posats en peu va animar sense parar fins que l'àrbitre va decretar la finalització del dolc. L'espera de pràcticament 2 anys havia merescut la pena i afició, equip i membres del club, amb invasió del terreny de joc inclòs, es van fondre en un només per a resquitar-se dels patiments patits per aconseguir la meta i congratular-se de la gesta d'aconseguir pujar directament a Preferent amb una jornada d'antelació. Tots van corejar a l'uníson el cèlebre CAMPIONS, CAMPIONS! i un emocionant ES NOTA, SE SENT, EL SILLA A PREFERENT! , entre altres càntics. La dutxa del vestuari de Benetússer va fer verdaders estralls i diumenge que ve dia 10, a les 18:00 hores, amb motiu del partit contra l'Esportiu la Rambleta C.F., el Morera serà una autèntica festa per a homenatjar els artífexs d'este ascens.

Sense perdre des del 11-10-2014, el Silla va presentar el següent onze titular: Lucas, Carrasco, Óscar, Xiri, Damián, Josep, Edgar (Cèsar, m. 73), Servando (Ós, m. 78), Rubén Navarro (Pablo Molins, m. 87), Verdú i Yassine (Andrés, m. 64)

Subir