elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

I Jornades de Formació de la Son al Teatre de la Plaça

I Jornades de Formació de la Son al Teatre de la Plaça
    MÁS FOTOS
    I Jornades de Formació de la Son al Teatre de la Plaça - (foto 2)
    I Jornades de Formació de la Son al Teatre de la Plaça - (foto 3)
    I Jornades de Formació de la Son al Teatre de la Plaça - (foto 4)

    Ahir de vesprada va tindre lloc la I Jornada de la Son al Teatre de la Plaça de Silla de la mà del prestigiós Doctor Gonzalo Pin Arboledas, metge pediatra de la Unitat de la Son de l’Hospital Quirón de València. Un acte que va comptar amb la presència de l’alcalde Serafín Simeón; el regidor d’Educació, Alfonso Benaches; la regidora de Salut Publica, Pilar Bermell; la regidora de Benestar Social, Carolina Manzano, i directors d’instituts i col·legis del nostre municipi, i pares i mares.

    El doctor Pin va inaugurar aquestes primeres jornades de formació de la son i ens va explicar amb un power point que les patologies del son més freqüents són d’insomni, el síndrome de l’apnea del son i el síndrome de les cames inquietes o malaltia de Wilis-Ekbom, recalcant que hi ha més de cent trastorns del son diferents.

    A més a més, estan els trastorns que afecten el ritme biològic. La població infantil i els majors són col·lectius en què els trastorns del son, ja de per si infradiagnòsticats, poden passar més desapercebuts. L’insomni crònic té una prevalença en el 10% de la població, l’apnea en el 6% i el síndrome de les cames inquietes afectaria el 5%.

    Gonzalo Pin és natural de València. Va iniciar els seus passos professionals en unitats de neonatologia per a posteriorment coordinar els servicis de Pediatria de l'Hospital de la Creu Roja (1987-1989), Hospital Sant Joan de Déu (1989-1992) i Hospital Quirón (1992-1996) de la ciutat de València. Va completar els seus estudis mèdics amb un Màster en Teràpia de Modificació de Conducta i Medicina del Son. En l'actualitat i des de 1997 dirigeix la Unitat Valenciana de la Son.

    Del seu mestre, el professor Jorge Comín Ferrer, va aprendre que la medicina és una ciència social que ha de ser compartida amb les famílies. Ha publicat més de cinquanta articles relacionats amb la pediatria i els trastorns del son en xiquets i és membre actiu de diverses societats científiques relacionats amb la pediatria i el son. És, així mateix, autor dels llibres Dormint com un xiquet i Quan no volen dormir.

    Per altra banda, cal recordar que del 28 de setembre al 2 d’octubre s’ha celebrat, per primera vegada a Espanya, el V Congrés Mundial de Medicina de la Son, esdeveniment que reuneix cada dos anys els millors especialistes del món en aquesta disciplina i que aglutina l’Associació Mundial de Medicina de la Son (WASM). Fins ara, el congrés s’havia celebrat a ciutats com Berlín, Sao Paolo, Bangkok i Quebec, i el proper congrés serà a Seül. La convocatòria valenciana va comptar amb una assistència de prop de 1.500 especialistes vinguts de 72 països del món.

    L’objectiu d’aquestes jornades és conscienciar-se que aquesta disciplina és motiu d’un percentatge elevat de fracàs escolar i, en l’ànim de previndre, des d’aquesta Regidoria es volen potenciar aquestes jornades dirigides als equips directius, professors i tutors dels centres educatius del municipi, pares i mares, metges de família i pediatres, majors i, a totes aquelles persones que, des de molt prompte, puguen promoure una millor qualitat de vida dels seus fills i filles i familiars, prevenint hàbits amb actuacions senzilles.

    Subir