elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La marjal de Silla, mostra de la identitat local

  • Aproximadament 12.000 fanecades d'arròs s'han cultivat oferint un nou color al paissatge albuferenc

El cultiu de l’arròs a l’Albufera de València és un dels cultius de regadiu més característics i de major tradició del Parc Natural de l’Albufera. És, de fet, el més important per a l’agricultura de la zona. Al municipi, aproximadament 12.000 fanecades d'arròs s'han cultivat a la marjal de Silla. És, de fet, el cultiu més important per a l'agricultura de la zona.

Fins a tretze municipis d'aquesta part de València es cultiva l'arròs, com als terrenys de Silla, Sollana o Sueca que formen part del Parc Natural de l'Albufera, ja que presenten les condicions de sòl i la inundabilitat adequades per al cultiu, a més de tindre les característiques climàtiques apropiades per a l'arròs.

Al maig va començar l'època de la sembra per als agricultors. Una sembra que es realitza sobre el terreny inundat després dels passos del fangueig, el passe d'aladres superficials, l'anivellat, l'aplicació de l'abonat de fons i després de tornar a entrar l'aigua.

Ara, els agricultors veuen com l'arròs comença a eixir donant-li un nou color al paisatge albuferenc. Unes terres dignes de veure a causa de la transformació que, en poc de temps, es fa del camp. Una bona oportunitat per apropar-se amb la família i els xiquets i explicar-los aquesta tradició tan arrelada a la terra.

Subir