elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Mancomunitat organitza una xarrada per a fomentar l'autoocupació

La Mancomunitat organitza una xarrada per a fomentar l'autoocupació

  La Mancomunitat va organitzar ahir una nova xarrada per a fomentar l'autoocupació centrada en el finançament alié a l'hora d'iniciar un negoci.

  Durant la sessió, que va tindre lloc a la sala d’actes, es van analitzar diferents qüestions relacionades amb les subvencions a què poden optar els autònoms i emprenedors.

  En aquest sentit, un dels principals punts en què es va insistir va ser que la subvenció és només un suport, per això mai s'ha de posar en marxa un negoci si comptem únicament amb aquest tipus de finançament. La subvenció és un ajuda, però mai no ha de sustentar el nostre projecte.

  Un altre dels punts que es van comentar va ser la necessitat acudir, en primer lloc, a l'Agència de Desenvolupament Local del nostre municipi perquè ens assessoren a l'hora d'iniciar el nostre negoci. És el primer pas que s'ha de seguir i que ens ajudarà a dirigir i gestionar la idea que volem portar endavant.

  L'agent d'Ocupació i Desenvolupament Comarcal de la Mancomunitat, Andrés Martínez, va ser l'encarregat d'impartir aquesta xarrada en què, a més, es van analitzar aspectes com el tipus d'ajudes al foment de l'ocupació dirigides a autònoms, noves empreses o foment de l'ús del valencià, entre altres.

  També es va parlar de conceptes com la capitalització de la desocupació: el pagament únic, una modalitat que et permet cobrar, en un sol pagament, tot o part de l'import pendent de la prestació per desocupació per a destinar-lo a un nou negoci. Aquest avanç dels diners és una excel·lent oportunitat per a iniciar una activitat empresarial.

  Els incentius en la Seguretat Social per a autònoms, els préstecs oficials – ICO, les ajudes a cooperatives i societats laborals, les iniciatives empresarials València Emprendre. Innoempresa 2013, les ajudes a les empreses qualificades com I+D+i (IVACE/IMPIVA) i l'alternativa d'Erasmus per a joves emprenedors van ser els altres temes que es van debatre en aquesta jornada.

  Subir