elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Festivitat del Santíssim Crist

Festivitat del Santíssim Crist
  MÁS FOTOS
  Festivitat del Santíssim Crist - (foto 2)
  Festivitat del Santíssim Crist - (foto 3)
  Festivitat del Santíssim Crist - (foto 4)
  Festivitat del Santíssim Crist - (foto 5)
  Festivitat del Santíssim Crist - (foto 6)
  Festivitat del Santíssim Crist - (foto 7)
  Festivitat del Santíssim Crist - (foto 8)
  Festivitat del Santíssim Crist - (foto 9)

  Dimarts passat, el municipi de Silla es va bolcar en la celebració de la festivitat del Santíssim Crist de Silla. En un dia assolellat amb molta calor, a les deu del matí anaven arribant a la plaça els representats del govern municipal i l’alcalde de Silla per a començar la cercavila a càrrec de l'Agrupació Musical la Lírica. A les 10:15 van eixir de la plaça per a arreplegar les cambreres del Crist molt emocionades, Mari Carmen Miñana i Sílvia San Andrés, i acompanyar-les a l'església de la Mare de Déu dels Àngels. Una volta arribaren a la plaça, començà a les 11 del matí a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels, la solemníssima missa en honor del Santíssim Crist.

  Va ser una missa interpretada per la Coral Polifònica i el Grup Orquestral de l’Agrupació Musical la Lírica davall la direcció de Juan Salvador Llàcer. L’església, de gom a gom, s’omplí de peces musicals: El Messies de Händel, el Gloria de Mozart i el Sanctus de Haydn, entre altres, i a la eixida, l’Himne al Santíssim Crist de Silla. A l’eixida, L’Escola Municipal de Porrots va interpretar l’antiga i miŀlenària Dansa dels Porrots davant de la plaça, bé que durant tot el dia es va interpretar esta dansa pels carrers de la ciutat.

  Vora les dos de la vesprada, la gent es va concentrar als voltants del parc de l'Estació per a vore la mascletà espectacular a càrrec de Pirotècnia Caballer. Amb calor, però amb un ambient molt festiu, la gent se n’anà a dinar per a celebrar el dia gran de Silla, disfrutar de la companyia de familiars i amics i descansar un poc per a la part més emotiva de la festivitat: la processó del Santíssim Crist.

  Subir