3 de marzo de 2021 3/3/21

Curs per a formar alumnes mediadors

Curs per a formar alumnes mediadors - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Curs per a formar alumnes mediadors - (foto 2)
  Curs per a formar alumnes mediadors - (foto 3)
  Curs per a formar alumnes mediadors - (foto 4)
  Curs per a formar alumnes mediadors - (foto 5)
  Curs per a formar alumnes mediadors - (foto 6)
  Curs per a formar alumnes mediadors - (foto 7)

  Durant el mes d'octubre es farà un curs per formar alumnes mediadors a l'IES Enric Valor. També participaran alguns professors i, potser, algun pare. El curs estarà impartit per l'experta en el tema M. José Sendra Llorens.

  L'Equip de Mediació del l'IES Enric Valor de Silla sap que els conflictes als centres educatius són inevitables, però la manera de resoldre'ls pot ser pacífica i dialogada.

  A més, es posa en funcionament un programa d'Ajuda entre Iguals, en el qual els alumnes expliquen als alumnes el que no entenen. No només els alumnes mediadors participaran, sinó també aquells alumnes que estiguen interessats a fer-ho. A més, volen tutoritzar a qui se senta assetjat per altres; que sàpia que tindrà, almenys, un company que l'escoltarà i l'ajudarà.

  Per altra banda, l’equip de mediació porta ja quatre cursos amb aquest projecte, que començaren Pepa Climent, psicopedagoga del centre; Luz Peñuelas, professora de Castellà, i Vicente Suay, professor de Biologia i Geologia. En aquest moment Suay és el coordinador d'aquest programa i del d'Ajuda entre Iguals, dins del Programa Contracte. La mediació va un poc més avançada, ja que l'Ajuda entre Iguals està començant-se en aquest curs escolar.

  Per altra banda, cal comentar que porten dos anys anant a les Trobades d'Alumnes Mediadors del Benlliure (sobre el 20 de desembre). Enguany volen repetir aquesta experiència. A més, van fer un altre curs de formació el curs 2011-12, subvencionat, com aquest, per l'instituit i l'AMPA. També, l'any passat, els alumnes mediadors van participar en la Jornada de Portes Obertes de Febrer i visitaren les escoles adscrites al maig, I com no, estaran presents en la Jornada d'Acollida per a guiar els de 1r d'ESO per l'institut.

  .

  Subir