elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La coral infantil de la lírica de Silla, una aposta ferma

  • Integrada per xiquets i xiquetes a partir de 8 anys s'ha fet un lloc en la vida de la societat musical

Des de La Lírica, el seu director Jesús Escorihuela, a través d’un article publicat a El Punt que reproduïm integrament, convida els xiquets i les xiquetes del nostre poble i les seues famílies perquè formen part de la Coral Infantil.

“La Coral Infantil de La Lírica va nàixer farà vora quatre anys amb l'objectiu d'ampliar l'oferta educativa musical de la societat, amb el cultiu i la difusió del cant, apropant la música als més menuts. La seua creació responia també a la necessitat de formar una cantera, per a nodrir la Coral Polifònica.

Està integrada per xiquets i xiquetes a partir de 8 anys, i en el curt espai de temps de funcionament ja s'ha fet un lloc en la vida social de la nostra societat musical. Les seues activitats ja formen part del gruix de la programació anual de La Lírica. Com cada any, ofereix el seu Concert d'Estiu a principis del mes de juliol, representa a La Lírica en l'Encontre de Cors de Silla, forma part de la massa coral de La Carxofa, participa junt amb l'Orquestra Simfònica i la Coral Polifònica en el Concert de Nadal.

Quasi tots els dissabtes hi ha els assajos, molt ben conduïts i estimulats pels seus mestres, Xelo Gonzàlez i Xavier Gomis, que saben imprimir als joves cantaires la il·lusió i l'amor pel cant i la música. I hi ha la tasca de creació de repertori coral, a càrrec de Xavier Gomis, que ha composat dolces i boniques composicions que la coral ha interpretat en les seues actuacions.

La filosofia que impregna la història de la nostra coral és que en la base de tota educació musical el cant ocupa un lloc important, com confirma la història de la música occidental i especialment les més recents experiències pedagògiques. A més, a través de la música i les cançons, en què sovint les síl·labes són rimades i repetitives, i acompanyades dels gestos que es fan al cantar, el xiquet millora la seua forma de parlar i d'entendre el significat de cada paraula. Quan es viu en contacte amb la música s'aprén a conviure de millor manera amb els altres, establint una comunicació més harmoniosa, a més de seguretat emocional i confiança; els xiquets, compartint cançons se senten immersos en un clima d'ajuda, col·laboració i respecte mutu. La música té això, la virtut d'apropar les persones.

Com a novetat, a partir del curs vinent la Coral Infantil es convertirà en bressol on es forme i d'on isca cada any el candidat o candidata (l'angelet) que interpretarà el motet de La Carxofa el 6 d'agost, que sense cap dubte és un dels actes més significatius i arrelats del nostre poble.

Per tot això, des de La Lírica s'anima i es convida els xiquets i les xiquetes del nostre poble i les seues famílies, perquè vulguen formar part de la Coral Infantil, i perquè facen amics i amigues, i gaudisquen cantant, que és l'art d'expressar-se no sols amb la veu, sinó també amb el cor”.

Subir