El Club Piragüisme Silla al campionat d’Espanya d’hivern

El Club Piragüisme Silla al campionat d’Espanya d’hivern - (foto 2)
    El Club Piragüisme Silla al campionat d’Espanya d’hivern - (foto 3)

Durant el pont de Sant Josep s’han celebrat a Sevilla tres Campionats d’Espanya d’Hivern de Piragüisme: el de Veterans, el de Senior, Sub-23 i Júnior, i el de Joves Promeses Cadets. El Club Piragüisme Silla ha quedat com el primer Club de la Comunitat Valenciana en la Categoria de Veterans i Senior, Sub-23, Júnior.

Aquests èxits són els resultats de l’esforç dels 21 palistes que després d’una dura Lliga Autonòmica van lluitar per competir al camp de regates de l’Illa de la Cartuja sobre les aigües del riu Guadalquivir al seu pas per Sevilla.

Al XIII Campionat d’Espanya d’Hivern per Veterans, el Club Piragüisme Silla va obtindre la 7a posició amb 580 punts d’un total de 89 clubs de piragüisme, va aconseguir ser el primer club valencià en la categoria de veterans, seguit del AD Scooter Club d’Algemesí, en 9a posició. Els palistes participants en aquesta modalitat que van alçar el Club Piragüisme Silla fins aquesta posició tan destacada a nivell nacional van ser: Nicolás Dono Arias, Nelson Pascual Martí, José Francisco Giner Ros, el “Pera”, José Vicente Mas Mulet, Francisco Castaño Muñoz, Bernardo Martínez Navalón, Prudencio Bujes Ruíz Dorsal i José Raimundo Peris Sanjulian,“Pinyol”, en C-1, ja que la nostra dona Sènior, Inmaculada Gómez Conca, no va poder competir per estar de baixa mèdica.

Aquesta posició aconseguida per l’equip de Veterans és el millor indicador de l’alt nivell i de l’arrelament que es manté a la Comunitat Valenciana en aquesta disciplina tan dura com és el piragüisme de pista. Veterans que, a pesar dels seus treballs i de la seua edat, entrenen diàriament en aigües de l’Albufera de Silla i que enguany han conquistat el Trofeu de Veterans per Clubs de la Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana.

En aquest campionat cal destacar l’actuació del piragüista Nelson Pascual Martí, que després de competir en la semifinal de 2.000 metres, Categoria Sènior, i aconseguir classificar-se per la final de 5.000 metres, va disputar la final de Veterans i va aconseguir el 4t lloc amb un temps de 21:26 en 5.000 metres, tota una proesa que pocs esportistes poden realitzar.

Al mateix temps, els més joves van disputar el XLV Campionat d’Espanya d’Hivern Juvenil, Sub-23 i Sènior en el qual el Club Piragüisme Silla ha obtingut la posició 27a amb 324 punts de 114 clubs de piragüisme participants, va ser el millor club de la Comunitat Valenciana en el rànquing. A aquest campionat participaven un total d’11 piragüistes: Raimon Gastaldo Ariza, Oskar Ryfa, Jordi Peris Antequera, Santiago Sánchez Alberola, Bernardo Martínez Celda , Carlos Setien Valero, Paula Linares Suárez, Pedro José Narbona Romero, Nelson Martí Pascual, Andrea Sánchez Alberola i el nostre canoista Enrique Sendra Miñana, que s’estrenava a aquests campionats . De tots ells, Andrea Sánchez Alberola i Enrique Sendra Miñana van passar directament a disputar la final de 5.000 metres. La nostra única Juvenil Femenina, Andrea Sánchez Alberola, va registrar un temps de 26:31, aportant 68 punts; mentre que Enrique Sendra Miñana, que s’estrenava a aquest campionat d’Espanya, va patir una caiguda després de rebre un palada d’un altre competidor en plena carrera. A pesar d’això va saber pujar a la seua canoa i acabar la prova realitzant un temps de 31:43. Va quedar en la posició 41a, encara que fora de control.

De la resta de palistes en la categoria Masculina Juvenil K-1 només van aconseguir classificar-se per disputar la final de 5.000 metres Oskar Ryfa, Raimón Gastaldo Ariza i Jordi Peris Antequera. Raimón Gastaldo Ariza va registrar el millor temps 21:37, va aportar 89 punts al club, i va quedar en la posició 12a, la millor de la Comunitat Valenciana en la dita categoria. Oskar Ryfa va quedar en la posició 20a amb un temps de 22:05 i va aconseguir 81 punts. Finalment, Jordi Peris Antequera va aconseguir la posició 57a amb un temps de 23:40, va aportar 44 punts al club.

Gràcies a l’esforç d’aquests tres piragüistes, la juvenil femenina Andrea Sánchez Alberola i el Sènior Pedro Narbona Romero s’ha aconseguit aquest meritori lloc número 27 entre 114 clubs de tot Espanya.

Del grup de Sènior només Pedro Narbona Romero i Nelson Martí Pascual van aconseguir classificar-se per disputar la final de 5.000 metres en la modalitat de K-1. Pedro Narbona Romero va registrar un temps de 21:44 aportant 62 punts al club. Nelson Martí Pascual que va realitzar una fulgurant eixida junt amb el seu company, va haver de retirar-se per sobrecàrrega en els avantbraços, acusant l’esforç d’haver competit en la categoria de Veterans on va quedar 4t i d’haver disputat la semifinal de 2.000 metres per optar a la final Sènior.

Finalment es va disputar el XLIV Campionat d’Espanya d’Hivern per a Joves Promeses Cadets on el Club Piragüisme Silla ha quedat en la posició 54a, amb només tres palistes, entre un total de 89 clubs competidors. Dels 3 piragüistes:Raquel Cosí Domenech, Xavi Puchalt Urbà i Andrea Zaragozá, només Andrea Saragossa Hernández es va classificar per competir en la final de 5.000 metres i va aconseguir la posició 8a amb un temps de 27:02.290 en la distància de 5.000 metres en K-1, va aconseguir 93 punts per al nostre club. Tot un meritori ja que li ha permés classificar-se per la final de Copa d’Espanya de 1.000 metres que se celebrarà a Trasona els dies 18 i 19 d’abril, a pesar de la seua edat tan jove, 15 anys, i ser el primer any que competia a Sevilla.