elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Balanç de la 16a edició de la Fira de Sant Sebastià

  Com en edicions anteriors, l’organització de la Fira va proveir els expositors oficials d’una enquesta per a ser contestada al final de la fira. Després de les enquestes fetes i de les dades facilitades per la Policia Local, hem de concloure que, de nou, la Fira es consolida al nostre poble i a la comarca com un dels esdeveniments claus i més importants al nostre calendari festiu.

  Peça ja fonamental per a promoure el nostre sector agrícola i comercial. Un aparador perfecte del nostre comerç local avalat pel suport dels nostres veïns i veïnes que un any més ixen al carrer per gaudir de la Fira i de totes les activitats variades que ofereix.

  Els índexs de participació ciutadana que ha tingut la 16a edició de la Fira de Sant Sebastià ha sigut tot un èxit. Més de 42.000 persones han eixit al carrer, malgrat el fred, durant tot el cap de setmana. Destaca diumenge, el dia del nostre patró, en què el centre del poble estava totalment ple. A més, és una fira que creix cada any. Respecte al 2014 hem pujat de 72 expositors a 89; de dos fires d’atraccions amb 6 atraccions a tres fires amb 8 atraccions i de 61 artesans de les fires medievals del 2014 a 102 artesans al 2015.

  L’esforç de l’Ajuntament de Silla des de fa anys, posant tot un potencial humà i tècnic i el suport de la Diputació de València per intentar que continue creixent i convertint-se en un referent, és una realitat indiscutible. Així ho demostra l’índex d’assistència de públic i també l’índex de satisfacció per part dels expositors. Hem fet un resum de l’informe donat pel director de la fira:

  Quan hem preguntat als expositors si estan contents amb l’afluència de públic i atés l’èxit de convocatòria que any rere any està mostrant la Fira de Sant Sebastià, no és d’estranyar que a aquesta pregunta un 68,25% (69% en l’any 2014) dels participants contesten de manera positiva (sols 19 expositors, d’un total de 63, diuen que no estan contents amb l’assistència del públic).

  Respecte a la impressió que han tingut els expositors de la Fira, cal dir que del total de respostes obtingudes, un 20,63% (12,28% en 2014) dels expositors té una impressió molt bona de la Fira, un 36,50% (49,12% en 21014) té una impressió bona, un 34,92% (17,54% en 2014) té una impressió acceptable, un 7,94% (19,29% en 2014) una impressió deficient. Cal dir que és la primera vegada en tretze anys que un nombre elevat d’expositors (sumant el punt “molt bona”, “bona” i “acceptable” estaríem parlant del 92% del total) tenen una impressió positiva de la Fira.

  Des del punt de vista organitzatiu, aquesta és una de les preguntes que més ens ajuden a saber el grau d’acceptació que els expositors tenen respecte a l’activitat firal ja que pocs comerciants i empresaris es gastarien els seus diners dues vegades en una activitat que no els reportara cap tipus de benefici, ja siga pecuniari, o de mercadotècnia.

  De fet, si haguérem de valorar l’èxit de la fira per la seua rotació, en el sentit d’expositors que volen repetir l’any que ve, no hi ha cap dubte que aquesta XVI edició ha sigut un èxit. Aquesta afirmació està sustentada en el fet que un 66,66% (58% l’any 2014) dels participants en l’edició d’enguany tenen la intenció de repetir l’any proper, sols un 25,40% (35% l’any 2014) diu que s’ho pensarà i només un 7,94% (5% l’any 2014) afirma que no té intenció de repetir experiència. L’experiència ens diu que el punt afirmatiu i el dubitatiu de s’ho pensarà se solen sumar en gran part. Per tant, podríem afirmar que, aproximadament, tenim assegurat prop del 93% de la totalitat dels expositors d’aquest any. Sols 5 expositors, de 63 que han contestat, diuen que no repetiran.

  Podem considerar molt positiva aquesta edició de l’any 2015 en què la crisi fa i ha fet que molts visitants sols passejaren per la Fira i, no obstant això, prop d’un 34% dels expositors diuen que han tret beneficis nets. Cal recordar que molts expositors que contesten que no han tret benefici són expositors que vénen a la fira a fer promoció de la seua marca i no a vendre productes.

  Tot i això, hem de dir que l’organització de la Fira està molt satisfeta amb l’assistència de públic. De fet, la població sempre ha agraït la Fira i la valoren, no sols com l’aparador ideal per a promoure el comerç i els productes de Silla, sinó també com un punt de trobada important.

  Subir