elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El TSJ anul.la el contracte de l'aigua amb Hidraqua

  El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ) ha ordenat tornar a licitar el servei de subministrament d'aigua al municipi, malgrat que és l'empresa Hidraqua (abans Aquagest) qui porta deu anys encarregant-se de la prestació del servei d'aigua potable a Silla. La sentència es dóna perquè en el 2010, l’anterior equip de govern, no va concedir la contracta a la firma amb la millor proposta de les tres que es van presentar, sinó que va ser adjudicada a l’empresa Aquagest.

  Antecedents

  Els antecedents es remunten al 2004, any en què també s'adjudicà el contracte a Aquagest. Una decisió que va ser impugnada per l’empresa Aguas de València, que també havia presentat oferta a l’Ajuntament i que no va estar d'acord amb l'adjudicació a l’empresa Aquagest. El jutjat del mercantil va donar la raó a Aguas de València i es va haver de tornar a celebrar el concurs públic. I així es va fer. En el 2010, i malgrat que la Mesa de Contractació, que és l'òrgan competent per a resoldre els expedients de contractacions, considerà millor l'oferta d’Aguas de Valencia, el govern de Francesc Baixauli, que governava en majoria en aquell moment, va decidir de nou adjudicar la contractació a Aquagest.

  Novament, Aguas de València tornà a impugnar la licitació. La falta de transparència per part del govern de l’alcalde Francesc Baixauli i la falta de consideració cap els informes aportats pels tècnics municipals a la Mesa de Contractació han tingut com a resultat la nul.litat del contracte, segons la sentència judicial.

  Compliment de la sentència

  En aquest moment, l'equip de govern, liderat per Serafín Simeón, està pendent que el tribunal indique fins a quin punt ha de retrocedir en el procés d'adjudicació. Una vegada el tribunal es pronuncie en aquest punt, es resoldrà el contracte del subministrament de l'aigua amb l’empresa per a complir amb la sentència del TSJ.

  Açò afegeix un altre eslavó en la relació complicada que el consistori manté amb Hidraqua, per l'augment dels preus de l'aigua i el sistema de tarifes que aplica l'empresa en el nostre municipi. De fet, enguany, es va aprovar en el Ple que Hidraqua tornarà als veïns de Silla el que els ha cobrat de més des del 2009. Ara l'empresa parla d'indemnització per les inversions realitzades en aquesta última dècada, una cosa que estan valorant els tècnics municipals.

  Subir