elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El film sobre la història d’un jove assassinat a Montanejos l’any 1993, ‘La mort de Guillem’, es projectarà el proper diumenge

El film sobre la història d’un jove assassinat a Montanejos l’any 1993, ‘La mort de Guillem’, es projectarà el proper diumenge
  • Esta cinta basada en fets reals es projectarà el diumenge, 24 d’octubre, a les 19 hores en el Centre Cultural Mario Monreal. L'entrada és gratuïta

El Centre Cultural Mario Monreal oferirà una nova projecció diumenge que ve, 24 d'octubre, a les 19 hores, emmarcada dins de l'agenda cultural de tardor que la delegació de Cultura ha programat. Es tracta de la pel·lícula espanyola La mort de Guillem, que està emmarcada dins del gènere de drama i està basada en un fet real que va ocórrer a la localitat valenciana de Montanejos l’any 1993. Té una duració de 95 minuts i està recomanada per a majors de 16 anys. L'aforament serà limitat i l'entrada, gratuïta.

El director del film és Carlos Marqués-Marcet, el guió corre a càrrec de Roger Danès  i Alfred Pérez Fargas i, la música, de Tarquim. La pel·lícula va obtindre el premi a millor pel·lícula per a televisió en els Premis Gaudí de l'any 2020. D’eixa manera, les productores implicades en la producció són Batabat Produccions, l’Institut Català de les Empreses Culturals, Lastor Media, Suica Films, l’Institut Valencià de Cultura i À Punt Media.

En este drama parla sobre el fet que va ocórrer a Montanejos (Castelló), l’11 d’abril de 1993. Guillem Agulló era un xic de 18 anys, antifeixista i antiracista, que va ser assassinat d'una punyalada en el cor per un grup d'extrema dreta. Un judici paral·lel intenta criminalitzar a la víctima. Advocats i mitjans de comunicació ho redueixen tot a una simple baralla per una xica i presenten a Guillem Agulló com un jove violent. Destrossats, Guillermo i Carmen, els seus pares, lluitaran perquè no es tergiverse l'assassinat mentre intenten recompondre la seua família.

En esta agenda cultural de tardor es podran veure films com Una mujer bajo la influencia, La ciudad desnuda, La innocència i El verdugo.

Durant la sessió es contemplaran per part de l'organització les mesures sanitàries i de prevenció enfront de la pandèmia, que seran, així mateix, d'obligat compliment per al públic.

Subir