elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ramon Ferrer presenta la campanya «L’AVL en l’aula»

Ramon Ferrer presenta la campanya «L’AVL en l’aula»
  MÁS FOTOS
  Ramon Ferrer presenta la campanya «L’AVL en l’aula» - (foto 2)

  Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha presentat hui, en l’Institut Rascanya de València, la campanya de promoció i difusió del valencià «l’AVL en l’aula», que acollirà els 385 centres de Secundària i Batxillerat de tot el territori valencià i que consistix en l’enviament d’un lot de publicacions editades per la institució normativa.

  “El que volem és que l’AVL estiga en contacte amb els usuaris de la llengua i que les publicacions normatives, de divulgació i de lectura que hem editat en estos anys estiguen a l’abast dels nostres estudiants en les aules i en les biblioteques. Eixe és el nostre compromís amb la societat valenciana i amb el món de l’ensenyament”.

  La campanya preveu la distribució i el repartiment d’una part de les publicacions editades per la institució, com ara el Diccionari ortogràfic i de pronunciació del valencià, la Gramàtica normativa valenciana, els vocabularis i lèxics, les unitats didàctiques de l’Escriptor de l’Any, llibres de recerca, còmics, documentals i discos compactes de cançons en valencià, entre altres materials.

  Ferrer s’ha oferit a col·laborar amb el centre i a facilitar que els seus alumnes i professors visiten la seu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua dins de la campanya «Acostat a l’AVL», iniciativa posada en marxa el curs passat, que té per objecte aproximar la institució a la societat i donar a conéixer el monestir de Sant Miquel dels Reis.

  Per la seua part, el director de l’Institut Rascanya, Miquel Real, ha agraït en nom del claustre de professors la iniciativa de l’AVL, l’elecció del centre com a punt d’inici de la campanya i l’entrega del material editat per la institució normativa, unes publicacions que des de hui formen part dels fons de la seua biblioteca i, en breu, de la de tots els instituts de la nostra Comunitat.

  D’alta banda, Ramon Ferrer, a preguntes d’alguns mitjans de comunicació, ha declarat que «fins ara no s’ha constituït cap comissió per a revisar la definició de valencià que figura en el Diccionario de la Real Academia Española, i que els òrgans de l’AVL ho tractaran quan arribe el moment», tal com reclamaven algunes entitats valencianistes.

  Igualment, Ferrer ha reiterat la necessitat de projectar la cultura i la llengua dels valencians tant dins com fora del nostre territori, en col·laboració amb altres entitats culturals de l’àmbit lingüístic i universitats valencianes, «sempre amb l’objectiu de fomentar la nostra cultura i la nostra llengua com a símbols identitaris dels valencians».

  Subir