elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Lorenzo Delgado presenta "La Purificación", Premi Onuba 2023, a la Biblioteca Municipal de Rafelbunyol.

Lorenzo Delgado presenta "La Purificación", Premi Onuba 2023, a la Biblioteca Municipal de Rafelbunyol.

  L'escriptor de Rafelbunyol ha rebut el Premio Onuba 2023 amb una novel·la ambientada en la seua Huelva natal en una postguerra caracteritzada per les misèries humanes i també per les penúries a les quals es va veure abocada la majoria de la població espanyola. "La Purificación" és també la primera incursió de Delgado en la memòria històrica i la primera contextualitzada en el territori on va nàixer i usant fets reals i documents històrics com a recurs literari.

  Amb les novel·les anteriors ha rebut el 12º Premi de Narrativa Vila d’Almassora per la seua novel·la “Paral·leles” i el premi Ateneu de València de Novel·la per “Alma” entre altres moltes guardons.

  La regidora de Cultura, Alicia Piquer, que acompanyarà a Delgado en la primera presentació del Premi Onuba 2023 a la província de València ha destacat "la importància de l'aproximació literària als fets històrics per evidenciar la complexitat del comportament humà en moments tan cruels com les guerres, on s'evidencien les conseqüències que un episodi accidental pot ocasionar per a la supervivència d'una família.

  Lorenzo Delgado, veí de Rafelbunyol, estarà acompanyat per la regidora de Cultura, Alicia Piquer en la primera presentació a la província de València d'aquest premi de Huelva.

  "Aquesta presentació continua amb el suport i la difusió municipal als autors i les autores locals. Si és una bona notícia que es publiquen i es llisquen llibres, ho és més que els veïns i veïnes de Rafelbunyol puguen gaudir de la primícia d'un dels escriptors més premiats i reconeguts del municipi".

  L'acte que tindrà lloc demà a les 19 hores, conclourà amb una firma de llibres per part de l'autor.

  Subir