4 de marzo de 2021 4/3/21

Les rutes turístiques entre comarques arriben a la Safor

  Entre Comarques es tracta d'un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d'Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor.

  Mitjançant aquest programa es donarà a conéixer la gran varietat de recursos històrics, artístics, culturals, naturals, festius i tradicionals de gran valor patrimonial, monumental, ecològic i paisatgístic dels municipis participants.

  Entre comarques, entre cultures, entre històries, entre tadicions, entre l'interior i la costa...

  2 rutes al dia + gatronomia + detall de benvinguda = 4 € / persona.

  El preu per persona és de 4 euros al dia (inclou les visites de matí i vesprada), que s'abonaran en la primera ruta al responsable de cada municipi. Als turistes se'ls obsequiarà amb un detall de benvinguda en la ruta de la vesprada.

  Aquest dissabte, 11 de febrer, comença al matí a BENIARJÓ: Poble d'Ausiàs March. I a la vesprada POTRIES: Ruta de l'Aigua i visita al Museu de Terrisseria Àngel Domínguez.

  El diumenge, 12 de febrer, només ruta al matí a SIMAT DE LA VALLDIGNA: Ruta de l'Aigua. El reg tradicional.

  Totes les rutes començen a les 10:30 hores del matí i a les 16:30 hores de la vesprada des de l'ajuntament de cada població, segons el programa establit.

  Els trasllat fins al municipi que organitza la ruta és a càrrec del participant.

  Les inscripcions es faran fins al dijous anterior a la ruta de forma on line (en línia), a través del formulari que podran tobar a la pàg. web de les respectives mancomunitats.

  Beniarjó: Poble d'Ausiàs March

  Una ruta pels carrers del Beniarjó musulmà, portes, muralles, visita a la cisterna, ermita, murals de l'església parroquial... Una ruta que ens transporta al temps d'Ausiàs March, vida dels seus vassalls mulsumans i lloc on va viure. On també Beniarjó fou un centre important en l'època del conreu de la canya de sucre.

  Potries: Ruta de l'Aigua i visita al Museu de Terrisseria Àngel Domínguez

  La ruta es farà en 2 fases:

  1. La Ruta de l'Aigua proposa un recorregut pels elements clau de les infraestructures històriques del regadiu. Una ruta per camins i sendes rurals per aproximar els visitants a un medi rural en perill, visitant un conjunt de construccions amb segles d'història, encara en funcionament, i vinculades al sistema hidràulic tradicional.

  2. Museu. Potries ha constituït al llarg dels segles un important nucli d'activitat terrissera, el seu propi topònim de Potries té el seu origen i significat en aquest ofici artesanal. La defunció de l'últim terrisser en actiu, Àngel Domínguez, a mitjan dels anys 80, suposa el punt final d'una activitat artesanal amb tradició mil·lenària al nostre municipi, d'una manera d'entendre la vida, d'un sistema de producció i comercialització que havien entrat en declivi anys enrere.

  Simat de la Valldigna: Ruta de l'Aigua. El reg tradicional

  La Ruta de l'Aigua és un recorregut que ens portarà a descobrir els principals recursos hidrics de Simat de la Valldigna, com les fonts o el Riu Vaca, així com les contruccions humanes que al llarg de la història han tractat d'aprofitar l'aigua per als conreus i el consum de la població, com les séquies, els partidors o els llavadors.

  Subir