elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Ruta dels Porrats de la Mancomunitat de Municipis de la Safor a Ròtova

    El Porrat de Sant Macià a Ròtova, pertanyent a la Ruta dels Porrats, es celebra els dies 26, 27 i 28 de febrer de 2016. Al llarg de tres dies es podran realitzar novament fotografies per a participar en el
    Concurs de Fotografia “Sempre és Porrat”. El concurs està obert tant a fotògrafs aficionats com a professionals i sense límit d'edat. Els participants podran presentar una fotografia per cada municipi i la fotografia quanyadora rebrà un premi de 200€, que serà la imatge del fullet de la Ruta dels Porrats 2017, i un accèssit que rebrà un premi de 100€.

    El Porrat de Sant Macià és l'últim porrat de l'hivern de la Safor, es tracta d'un projecte cultural que aprofundix en les tradicions i festes de la nostra cultura i enguany rememora el llegat del cultiu de la pansa, que va representar un gran actiu per a l'economia del poble entre el segle XIX i principi del XX, fins que es va substituir per la taronja. Enguany el Porrat de Sant Macià posarà en valor en Centre d'Interpretació de la Pansa, amb un horari especial de visites.

    L'actual Porrat de Ròtova o Porrat de l'Interior compta amb més de cent anys d'antiguitat i va ser declarat Festa d'Interés Local de la Comunitat Valenciana.

    Subir