elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

PSOE: "L'Ajuntament substituix els arbres plantats tan sols fa 5 mesos per alumnes de la Pobla Llarga"

PSOE: "L'Ajuntament substituix els arbres plantats tan sols fa 5 mesos per alumnes de la Pobla Llarga" - (foto 1)
  • El PSPV-PSOE denuncia que la plantació realitzada amb motiu del Dia de l’Arbre "ha estat arrancada i substituïda per arbres grans plantats per una empresa"

  • Els socialistes lamenten que l’Ajuntament "no haja oferit cap explicació a la comunitat educativa"

MÁS FOTOS
PSOE: "L'Ajuntament substituix els arbres plantats tan sols fa 5 mesos per alumnes de la Pobla Llarga" - (foto 2)

La plantació es va realitzar el passat 18 de gener en un parc del municipi, amb la participació dels alumnes dels col·legis Sanchis Guarner, Santa Ana i de l’IES Pere Esplugues. Esta activitat es celebrava des de fa dècades en la Serratella, zona de muntanya situada a uns pocs quilòmetres del nucli urbà, però encertadament es va decidir traslladar-la al poble per permetre que l’alumnat poguera cuidar els arbres una vegada ja plantats.

Efectivament, l’activitat, lluny de convertir-se en un acte puntual i limitat a una activitat escolar sobre el medi ambient, s’havia mantingut en els darrers mesos ja que alguns pares acompanyaven els seus fills al parc per a regar els plantons.

La sorpresa s’ha produït este mes de juny, quan sense cap avís a la comunitat escolar l’Ajuntament ha arrancat tots els exemplars, substituint-los per arbres grans que han estat plantats per una empresa. La portaveu del PSPV-PSOE, Neus Garrigues, es mostra totalment sorpresa per l’actuació municipal: “Tenim alguns dubtes de perquè s’ha fet. Si es tracta del fet que l’empresa havia de finalitzar el parc per contracte, s’haguera pogut informar als centres, però no tenim cap explicació oficial”.

Segons els socialistes, actuacions com esta "són les que fan que la ciutadania perda la confiança en els polítics i en la forma com es gestionen els diners públics. Una altra qüestió que queda en l’aire és la credibilitat de la celebració del Dia de l’Arbre, que queda reduïda a un “paripé”. “Una activitat molt ben valorada pels centres, pels alumnes i pels pares ha sigut arrasada per l’Ajuntament. Com li podem explicar açò als nostres fills?”, es pregunta la portaveu socialista.

Per estos motius, el Grup Municipal Socialista de La Pobla Llarga demana a l’alcalde una explicació sobre per què s’han arrancat els arbres que havien plantat els alumnes. Al mateix temps, els socialistes exigixen a l’equip de govern "una reflexió sobre la transcendència de les seues actuacions i sobre la pèrdua de credibilitat que ha tingut l’Ajuntament en un cas com aquest".

Subir