elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ròtova demanarà una partida als pressupostos de la Generalitat de 2016 per al cine Cervantes

Ròtova demanarà una partida als pressupostos de la Generalitat de 2016 per al cine Cervantes

    El ple de l'Ajuntament de Ròtova va aprovar, dilluns 28 de setembre, una moció en què demanava una partida als pressupostos de la Generalitat de 2016 per al cine Cervantes. La moció, molt similar al que any rere any havia presentat Compromís, va ser presentada pel PP i aprovada per unanimitat.

    El portaveu de Compromís per Ròtova, Jordi Puig, ha explicat que “Duem 4 anys intentant que des de Ròtova s'impulse esta proposta i per això hui hi donem suport; és basicament la moció que duem presentant estos anys. L'aprovem perquè és bo per al poble. L'aprovem per credibilitat, que és una cosa important en política, independentment del lloc que ocupes o del lloc que ocupe el teu partit en moments diferents. L'aprovem per coherència, perquè és el que déiem des de fa anys i és el que diem hui també. I esperem que arribe a bon port”.

    A més, Puig ha volgut recordar que la proposta no és nova i duu una trajectòria en què el PP no s'hi ha implicat:

    El 2009, Compromís va proposar que el Pla Confianza anara destinat a arreglar el cine, només uns mesos abans que quedara impracticable. El 2 de desembre de 2011, el PP rebutja la moció al ple perquè era massa precipitat i insta a fer-ho l'any següent.

    El 3 de desembre de 2011, el PP va rebutjar en la comissió de cultura de les Corts la tramitació de la Proposició No de Llei per a la creació d’una casa de la música. En paraules de l'exdiputat del PP Hernández Mateo el alcalde Ròtova “ya ha tomado cartas en el asunto”. A més afegia que “el cine Cervantes se encuentra en muy malas condiciones y han tenido que salir para poder rehabilitarlo, con el esfuerzo de todos”. El PP de les Corts també va rebutjar l'esmena als pressupostos de 2012; la Consellera de Cultura d'aleshores, Maria José Català, va argumentar que “caldrà comptar amb el govern del municipi per poder-ho aprovar; a veure si anem a ingerir-nos en competències municipals... Devem comptar amb la col·laboració i l'opinió d'eixos municipis”. En tots dos casos, el govern local queda retratat.

    El 2012 l’alcalde del municipi “oblidà” tramitar l’esmena als pressupostos de la Generalitat de 2013, després d’haver-ho acceptat al ple. A desembre de 2013 es va aprovar, per fi, una moció conjunta. Esta vegada, però, la van enviar amb retard, després de la votació dels pressupostos. A desembre de 2014 també es va aprovar la moció conjunta.

    En esta ocasió, el govern no ha proposat la possibilitat de presentar-la de manera conjunta, tot i que tots dos grups havien acordat compartir i discutir les mocions abans dels plens. El present acord serà remés a tots els grups parlamentaris en les Corts Valencianes, per a la presa en consideració als pressupostos de 2016. La moció també demana al Ministeri de Cultura i Foment de l' 1%, en la partida de rehabilitació d'edificis culturals a àmbits pertanyents a cascs antics protegits.

     

     

     

    Subir