18 de febrero de 2020 18/2/20

La Mancomunitat de la Safor aposta per l'ocupació

La Mancomunitat de la Safor aposta per l'ocupació - (foto 1)

    El passat dijous 4 de febrer de 2015, es van reunir el President de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, el Sr. Salvador Femenia, i el vicepresident primer, el Sr. Tomàs Ferrandis, amb la Directora General d'Ocupació i Formació, Sra. Rocío Briones, a fi de tractar dos temes fonamentals per a la comarca de la Safor.

    D'una banda, la reedició del Pacte Territorial per l'Ocupació de la comarca de la Safor, PACSAFOR. Els representants de la Mancomunitat van voler assessorar-se de primera mà sobre les línies d'ajuda futures per als pactes territorials. La Mancomunitat vol fer totes les gestions necessàries en el consorci Pacsafor per donar un nou impuls en el foment de la contractació a la Safor-Valldigna. Un dels aspectes que cal considerar és la conveniència d'obrir el consorci a nous agents com la FVMP i la Diputació. El nou PACSAFOR, tal com es va desprendre de les converses amb la Conselleria, es marcarà com a objectiu principal fer una anàlisi profunda de les necessitats laborals i de les possibilitats d'inserció. I atenent als resultats de l'anàlisi, el consorci haurà de programar una oferta formativa adient.

    L'altre motiu de la visita va ser la preocupació dels representants de la Mancomunitat de Municipis de la Safor pel futur de les Agències d'Ocupació i Desenvolupament Locals.

    Afortunadament, tal com va declarar la Directora General d'Ocupació i Formació, el Govern del Botànic aposta decididament per coordinar els agents locals actuals i ampliar el seu nombre, a fi que passen a col·laborar amb el Servef. Les ajudes que reben les entitats locals, tant les mancomunitats com els ajuntaments, van a continuar, i fins i tot a augmentar, i la Direcció General preveu la implantació de convenis tipus de col·laboració entre els agents d'ocupació i desenvolupament local i el Servef.

    Subir