28 de enero de 2021 28/1/21

L´Alqueria fa compost amb més de 400 m3 de restes de poda

L´Alqueria fa compost amb més de 400 m3 de restes de poda - (foto 1)
  • L’Ajuntament de l’Alqueria ha sigut la primera dels Ajuntaments menuts que ha solucionat el problema acumulat durant anys

MÁS FOTOS
L´Alqueria fa compost amb més de 400 m3 de restes de poda - (foto 2)
L´Alqueria fa compost amb més de 400 m3 de restes de poda - (foto 3)

Molts Ajuntaments acumulen les restes de poda durant anys en parcel·les o busquen un gestor de transport quan a la comarca encara no hi ha planta de reciclatge per destinar-ho.

L’Ajuntament de l’Alqueria ha sigut la primera dels Ajuntaments menuts que ha  solucionat el problema acumulat durant anys. Esta setmana ha llogat el servei d’una trituradora de grans dimensions a la empresa CADERSA i ha posat fi a uns 400 m3 de restes de poda que es transformaran en compost per als jardins de la població.

Les restes de poda que els serveis municipals generen en els municipis han acabat per convertir-se en un problema. La impossibilitat legal de cremar durant el període estival s’ajunta a l’excés de feina de les brigades i les molèsties que el fum genera en els veïns.

Alguns Ajuntaments opten acumular les restes d’anys en alguna parcel·la esperant alguna solució miraculosa o simplement deixant el tema per resoldre. Així el problema va creixent amb el perill de que la parcel·la acabe sent un reclam per a qualsevol veí que prescindint del servei gratuït i bonificat de l’ecoparc acaba tirant qualsevol trasto.

L’altra solució és contractar amb un gestor de transport de residus que recull amb contenidors les restes però ¿ on van ? A la comarca no hi ha cap planta actualment de residus verds.

La finalitat de l’ajuntament es triturar i escampar als mateixos jardins on es convertiran en humus per a les plantes i arbres.

El cas dels particular és diferent i està perfectament solucionat donat que poden anar a qualsevol ecoparc de les 5 comarques del Consorci i dipositar fins a 1500 Kg al mes.

Subir