2 de marzo de 2021 2/3/21

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna contracta 11 joves

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna contracta 11 joves - (foto 1)

  L'Ajuntament de Simat de la Valldigna ha contractat 11 persones gràcies a l'adhesió a diferents programes impulsats pel SERVEF i per la Generalitat Valenciana, amb una subvenció de 170.000 euros, per incentivar la inserció laboral de joves menors de 30 anys, en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

  L'alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, ha assenyalat que «esta iniciativa és per a nosaltres molt important perquè ajuda a pal·liar l'atur en el municipi, com especialment entre la gent jove».
  Els programes als quals s'ha adherit el consistori simater són, l'EMPUJU i l'EMCUJU adreçats a persones joves aturades menors de 30 anys i majors de 16 anys inscrites com a demandants d'Ocupació en el Centre Servef i al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, no estar ocupats ni integrats en els sistemes d'educació o formació.

  Els contractes tenen una durada d'entre 7 i 12 mesos. El programa EMPUJU està destinat a persones qualificades i no qualificades i, en total, s'han contractat 6 persones, 3 peons agropecuaris (les funcions que duran a terme seran el manteniment dels parcs i jardins i de les vies públiques del municipi); 2 assistents domiciliaris (atenció a persones en situació de dependència) i un professor d'Educació Física (les funcions que realitzarà serà donar classes extraescolars per al menuts i també per a totes aquelles persones que ho sol·liciten).

  Per la seua banda, el programa EMCUJU sols està destinat a persones qualificades. En total 5 han sigut els beneficiaris, un graduat en Administració i Direcció d'Empreses i un graduat en Dret (les funcions d'ambdós serà donar suport al servei administratiu del consistori); un llicenciat en Periodisme (les funcions del periodista seran les pròpies d'un gabinet de comunicació, com redactar notes de premsa, relació amb els mitjans de comunicació, entre d'altres); una mestra en Educació Primària (permetrà obrir el Casal Jove de la localitat) i per últim, un graduat en Filologia Anglesa (les funcions que realitzarà serà donar classes extraescolars per al menuts i també per a totes aquelles persones que ho sol·liciten).

  Estes noves contractacions sufragades en la majoria de la totalitat per la Generalitat Valenciana són necessàries per a Simat de la Valldigna, atès que ajudaran a millorar els serveis de la localitat, així com millorar l'atenció als veïns, a més de mantindre el mobiliari urbà i els parcs i jardins en les millors condicions.

  Subir