18 de febrero de 2020 18/2/20

L’Ajuntament ha ocupat dotze persones amb el pla d’ocupació conjunt

L’Ajuntament ha ocupat dotze persones amb el pla d’ocupació conjunt - (foto 1)

  L’Ajuntament de Meliana, dins del Pla Conjunt de la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament per al 2015, ha ocupat dotze persones en contractes de tres mesos, al 75% de la jornada, per un total de 42.291,51 €, que finalitzen al llarg de març.

  Com explica el regidor de Foment Econòmic i Foment de l’Ocupació, Joan Orts, “es tracta d’un pla eminentment social que ha buscat donar faena a persones inscrites en el Servef amb una situació personal i sociofamiliar de vulnerabilitat”. Amb esta finalitat, s’han seguit els criteris que marcaven les bases corresponents i s’ha buscat poder donar faena a com més persones millor. Per això, -diu el responsable municipal- “el tipus de jornada i els llocs i les faenes ofertades”.

  Així, la major part dels contractes, concretament nou, s’han centrat en treballs en la via pública i en la neteja d’edificis municipals com a operaris i operàries de servicis múltiples. El regidor destaca que “una de les finalitats del pla ha sigut concentrar en tres mesos actuacions programades de manteniment com ara el repintat de la senyalització viària horitzontal o la continuació del pla d’accessibilitat municipal amb l’actuació en diverses voreres”. També ha servit per a la recuperació per part de l’Ajuntament del servici de neteja de les instal·lacions del poliesportiu, una mesura molt ben valorada pels ususaris i les usuàries.

  Els altres llocs han servit per a reforçar amb una plaça el servici d’assistència domiciliària i per a realitzar, amb dos operaràries mediambientals, funcions de control i revisió de l’estat de les zones verdes i dels pipican, del mobiliari urbà, dels diversos contenidors de recollida selectiva, dels albellons de tot el nucli urbà i una tasca d’informació sobre l’ús de tots estos recursos municipals. A més, explica Orts, “estan implicades en la campanya de sensibilització Si el gos es teu, la seua caca també, adreçada a les persones propietàries de gossos i a fomentar-hi els hàbits cívics”.

  Finalment, el responsable de l’àrea d’Ocupació informa que “la intenció del govern municipal és encadenar diferents contractacions i plans, a més del pla conjunt de les tres administracions, dins d’un Pla d’Ocupació Local de legislatura, un esborrany del qual ja es va lliurar als diferents grups polítics i sobre el qual ja s’està treballant”. En esta línia, avança una pròxima contractació per a continuar les actuacions dins dels desplegament del pla d’accessibilitat de l’Ajuntament de Meliana.

  Subir