27 de febrero de 2021 27/2/21

L’Ajuntament enllumena el carril bici pel terme de Meliana

L’Ajuntament enllumena el carril bici pel terme de Meliana - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  L’Ajuntament enllumena el carril bici pel terme de Meliana - (foto 2)

  L’Ajuntament de Meliana ha destinat prop de 20.000 € a l’enllumenat del carril bici València-Puçol al seu pas pel terme de Meliana. La partida més important, 16.499,56 €, ha correspost a una de les inversions del pla d’inversions financerament sostenibles de la Diputació de València per al 2015.

  Com explica el regidor de Medi Ambient, Pere Cano, “este tram de carril bici s’utilitza molt per bicicletes com per vianants tant cap al nord com cap al sud, i les persones usuàries havien demanat reiteradament més il·luminació”. Amb esta finalitat, s’hi ha instal·lat 20 llums solars distribuïts per tot el tram a una distància suficient per a garantir la visibilitat. Uns llums independents amb unes bateries que es carreguen durant el dia amb la llum del sol i que s’encenen en fer-se de nit. La iniciativa ha tingut molt bona acollida.

  El responsable de l’àrea també destaca que “estem treballant per millorar els espais i les infraestructures verdes amb la finalitat que la ciutadania puga disfrutar-les com més millor”. Per això també s’han condicionat les pinedes dels marges del carril bici, on es continuarà fent adequacions i millores.

  Finalment, Cano conclou que “totes estes actuacions s’estan fent ja dins del marc del Pacte d’Alcaldies europeu per l’eficiència energètica, al qual l’Ajuntament de Meliana es va adherir en una de les primeres accions del nou govern al juliol passat”. En estos moments, com a segon pas d’esta adhesió al Pacte, l’àrea de Medi Ambient està elaborant l’auditoria d’emissions de CO2.

  Subir