26 de febrero de 2021 26/2/21

Jubilats i pensionistes de Simat de la Valldigna es manifesten contra l’escàs augment de les pensions

Jubilats i pensionistes de Simat de la Valldigna es manifesten contra l’escàs augment de les pensions - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Jubilats i pensionistes de Simat de la Valldigna es manifesten contra l’escàs augment de les pensions - (foto 2)

  Els pensionistes i jubilats de Simat de la Valldigna s’han reunit per a manifestar-se en contra de l’escàs increment per part del Govern Central de les pensions en un 0,25%, a l’igual que ho feren fa un mes.

  Cap a un centenar de persones s’han donat cita a la manifestació que ha recorregut els principals carrers del municipi, començant a la Font Gran i acabant a la Font Menor. També, a l’igual que en la primera manifestació que es va celebrar, l’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, ha participat mostrant-los així el seu suport i solidaritat.

  Sota els lemes escrits a les pancartes, Les pensions un dret guanyat i mal pagat; Estat del malestar, iaios congelats, fills hipotecats i néts aturats; Volem una digna pensió i els lladres a la presó; Per unes pensions dignes ja, entre d’altres, els jubilats i pensionistes han volgut reivindicar el seu dret a unes pensions dignes per tots els seus anys treballats, i a més, manifestar que cada vegada hi són més els que estan més a prop del llindar de pobresa.

  També, esta marxa ha servit per reclamar les pensions que hi quedaran per als més joves, atès que cada vegada la vidriola de la Seguretat Social està més danyada.

  Mansanet ha manifestat: «s’ha de garantir el poder adquisitiu de les pensions i recuperar la seua actualització d’acord amb l’IPC». D’altra banda, l’edil simater considera «just i necessari eliminar progressivament la bretxa pròxima al 40% existent entre la quantia de les pensions dels homes i de les dones (dèficit de gènere)».

  A més, Mansanet, presentarà en el Ple Ordinari, el pròxim dilluns, 26 de març, una moció elaborada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) sobre les pensions, en la qual exposarà alguns dels següents motius per a ser aprovada: progressiu empobriment dels pensionistes, desesperança per part de la joventut i legislar en matèria d’igualtat laboral. 

   

   

  Subir