28 de febrero de 2021 28/2/21

Dissabte arranca una nova edició de MON•DOC, la Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner

  • La 5a edició de la Mostra comença aquest dissabte 19 d’octubre amb la gala inaugural i la projecció del documental Searching for Sugar Man

L’Auditori Luis Peiró de Montaverner acollirà un any més, i ja en van cinc, la gala inaugural de MON·DOC, una mostra que enguany torna a comptar amb el suport d’institucions com Culturarts-IVAC, el SARC de la Diputació de Valencia o la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

Aquest acte servirà per a donar inici a una setmana plena de documentals; enguany amb la novetat que de dilluns a divendres es projectaran els treballs participants al primer Premi MON·DOC, els guanyadors del qual es donaran a conèixer durant la gala de clausura del dissabte 26 d’octubre. A més d’estos, el cap de setmana podran vore’s en este xicotet poble de la Vall d’Albaida documentals com Searching for Sugar Man, guardonat amb un Òscar, o Inocente, també guanyador de l’Òscar i que per primera vegada es projecta a Espanya amb subtítols.

Durant la gala de dissabte es farà entrega del Premi del Públic de MON·DOC 2012 als directors alacantins Vicente Pascual i Luis García, pel seu documental Estación de Peaje, que retratava amb cruesa l’experiència de dos supervivents del camp de concentració nazi de Mauthausen.

MON·DOC torna, per tant, renovat i amb força, després d’un parell d’anys d’incertesa sobre el futur de la Mostra; l’única de la Comunitat Valenciana dedicada íntegrament al gènere documental.

Subir